HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
vendégségben

Álomfürdő Tapolcán!?

2018. november 16. (péntek) 15:05
 
Kriza Ákos, Miskolc polgármestere közleményében emlékeztetett rá, hogy a kormány döntése alapján 12,7 milliárd forintból Miskolcon épül meg az ország egyik legnagyobb wellness központja. A beruházás a Miskolctapolcai strand fejlesztésének második ütemeként valósul meg 2019-2020 során. A valósággá váló álomberuházás a nemzetközi fürdővilág elitjébe emeli majd be Miskolctapolca nevét, és egyedülálló kínálata lesz a magyarországi turizmusnak.

A legmodernebb Nyugat-európai trendeket követő, a legmagasabb igényeket is kielégítő, a legkorszerűbb fürdőtechnikát és szolgáltatásokat felvonultató, egész évben nyitva tartó családi élményfürdő nemzetközi tervező konzorcium munkájaként valósul meg.

A futurisztikus fürdőkomplexumban 8 beltéri és 2 kültéri medencét álmodtak meg a tervezők. Az új létesítmény szerves egységet alkot majd a strandfürdő 2015-ben átadott első ütemével.

A fürdő a különböző életkori igényeknek megfelelő szolgáltatásokat épületenként rendezi, így a gyermekvilág mellett lesz benne a tizenéves korosztályt kiszolgáló önálló egység, de az idősebbek, a pihenni, vagy éppen gyógyulni vágyók számára is külön térségeket biztosít.

Miskolctapolca így egyszerre lesz az önfeledt, hangos szórakozás és a nyugodt pihenés exkluzív központja, ahol a wellnesstől a konditermen, vizes játszótéren, úszómedencén át a kanyargó csúszdaparkig minden megtalálható.

A strandélményre vágyók sem csalódnak majd. Hatalmas, napozásra alkalmas zöldfelületek, teraszok, csúszdák, dögönyözők, és ezernyi élményelem várja majd a pihenni vágyókat az új fürdőkomplexumban.

A fürdő szinte minden szolgáltatása négy évszakos, ami, 70-100 új munkahelyet, és évi 280 ezer új látogatót jelent majd a Miskolcnak és a miskolctapolcai városrésznek.

A vizet elsődlegesen a Barlangfürdő vágataiban található termálforrás biztosítja majd- olvasható a közleményben.

[0_960] mtapi.jpg

A látványfürdő látványterve így néz ki

Vissza