HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
autó-motor-sport

Bajnokot vert a DVTK

2019. február 9. (szombat) 19:55
 
A vendég Diósgyőr hátrányból fordítva 2-1-re nyert a címvédő MOL Vidi FC ellen Székesfehérváron, a MOL Aréna Sóstóban, a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójában. A Kövesd viszont vezetés után hazai pályán kapott ki 2-3-ra az MTK-tól.

OTP Bank Liga, 20. forduló: MOL Vidi FC-Diósgyőri VTK 1-2 (1-2)

Székesfehérvár, 2540 néző, v.: Pintér Cs.
    gólszerző: M. Scepovic (3.), illetve Mihajlovic (28.), Karan (33.)
    sárga lap: M. Scepovic (16.), Huszti (32.), Juhász R. (63.), Fiola (80.), Futács (85.), Kovács I. (88.), Kovácsik (94.), illetve Karan (47.), Tajti (70.), Tamás M. (85.), Bukrán (88.), Mazalovic (92.)

    MOL Vidi FC: Kovácsik - Nego, Juhász R., Fiola, Stopira - Kovács I., Pátkai (Hangya 68.), Hadzic - Huszti (Futács 62.) - M. Scepovic, Hodzic
    
    Diósgyőri VTK: Bukrán - Brkovic, Karan, Tamás M. - Sesztakov, Szabó B. (Hasani 87.), Mazalovic, Márkvárt, Juhar - Vernes (Tajti 69.), Mihajlovic (Bacsa 80.)
    
    A legutóbbi fordulóban a Puskás Akadémiától meglepő vereséget szenvedett a MOL Vidi, amely már a találkozó legelején megszerezte a vezetést Marko Scepovic jóvoltából. A folytatásban is inkább a hazaiak akarata érvényesült, a vendégek mégis egyenlíteni tudtak: egy beívelést Branko Mihajlovic vett mellre, majd a kapus lábai között a kapuba bombázott. Öt perc múlva már a Diósgyőrnél volt az előny, amikor egy szabadrúgást követően Dejan Karan emelt a fehérvári kapuba. Hátrányba kerülve fokozta a nyomást a Vidi és a szünetig Huszti Szabolcs révén két ziccert rontott.   

A második félidő elején büntetőből sem sikerült Husztinak gólt lőni, a Pátkai Máté lerántásért megítélt tizenegyest hibázta el. A hazaiak a lefújásig nagy mezőnyfölényben játszottak, beszorították a Diósgyőrt, ám egyenlíteniük nem sikerült. A Vidi újabb hazai vereségével igen távolra került bajnoki címének megvédésétől. Ezzel folytatódott a Diósgyőr jó sorozata, a Kövesd viszont gödörben van.

(MTI-Kulcs Magazin)

Vissza