HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
autó-motor-sport

Gázolt az Újpest

2019. február 24. (vasárnap) 07:36
 
Az Újpest hazai pályán fölényes, 5-0-s győzelmet aratott a Diósgyőr felett a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójában.

 A fővárosiak egymás utáni nyolcadik bajnoki mérkőzésükön maradtak veretlenek, és szombati sikerükkel a harmadik helyre léptek előre a tabellán.

    OTP Bank Liga, 22. forduló:
Újpest FC-Diósgyőri VTK 5-0 (1-0)
---------------------------------
Szusza Ferenc Stadion, 2767 néző, v.: Vad II.
    gólszerzők: Onovo (6.), Nagy D. (48.), Burekovic (69.), Novothny (86.), Zsótér (90.)
    sárga lap: Onovo (18.), illetve Tajti (66.), Márkvárt (91.)

    Újpest:
    -------
Pajovic - Pauljevic, Litauszki, Ristevski (Bojovic, 37.), Burekovic - Onovo, Sankovic, Rácz B. (Zsótér, 83.), Nagy D. (Beridze, 71.), Nwobodo - Novothny

    Diósgyőri VTK:
    --------------
Bukrán - Karan, Brkovic, Tamás - Sesztakov (Orosz, a szünetben), Szabó B., Márkvárt, Hasani, Juhar (Tajti, 50.) - Vernes (Bacsa, 59.), Prosser

    Hazai fölénnyel indult a találkozó, amely már a hatodik percben góllá érett: Nwobodo beadása után Onovo lőtte a labdát mintegy tíz méterről a diósgyőri kapuba. A vezetés megszerzése után is támadásban maradt az Újpest, a DVTK védői sokszor az utolsó pillanatban mentettek a hazai támadók elől, a támadásvezetésre pedig nem sok energiájuk maradt: az első kapura lövésüket a félidő utolsó percében jegyezhették fel.

    A fordulás után szinte azonnal megduplázta előnyét a házigazda csapat: Nwobodo újabb jó beadását ezúttal Nagy Dániel fejelte Bukrán hálójába. A folytatásban egymást érték a kisebb-nagyobb újpesti lehetőségek, helyzetek, a DVTK először a 67. percben a csereként beállt Tajti lövésével veszélyeztetett komolyabban: Pajovicot ekkor a felső léc mentette meg a góltól. Alig két perccel később tovább nőtt a lila-fehér előny, Burekovic szabadrúgásból talált be.

    A hajrá még egy-egy Novothny- és Zsótér-gólt tartogatott, így az Újpest jó játékkal, nagy fölénnyel verte a DVTK-t, megszakítva a miskolciak nyolcmérkőzéses veretlenségi sorozatát.

(MTI)

Vissza