HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
élet-helyzet

Tudástár az emlőrákról

2019. március 2. (szombat) 07:54
 
Teljessé vált a 2019-es Rákellenes Világnapon elindított emlőrák tudástár: a Rákgyógyítás.hu nonprofit betegtájékoztató oldalon közzétették a kétszázadik közérthető cikket is a mellrákról, a betegség típusairól, diagnózisáról, kezelési lehetőségeiről, a testi-lelki rehabilitációról.

A Magyar Klinikai Onkológiai Társaság szakmai partnerségével működő www.rakgyogyitas.hu portálon immár 200 új cikk érhető el az emlődaganatokról. A Daganatos Betegek Gyógyításáért és Rehabilitációjáért Alapítvány által működtetett, a független betegtájékoztatás jegyében hirdetésmentes portál célja, hogy az emlőrák tudástárral szakmailag ellenőrzött, közérthető válaszokat adjon a mellrákkal szembesült betegek és családtagjaik számára. A válaszok nem helyettesítik az orvos-beteg kapcsolatot, de hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a betegek felkészültebbek legyenek, értsék, hogy mi miért történik a kórházakban, javulhasson az orvos-beteg kommunikáció.

A www.rakgyogyitas.hu/emlorak200 címen elérhető összeállításban a teljességre törekedve ismertetik a mellrák kialakulásának hátterét, bemutatják a diagnosztikai módszereket, részletesen taglalják a műtéti típusokat, segítséget nyújtanak az operációra való felkészülésben, foglalkoznak a műtét utáni időszak nehézségeivel, a rehabilitációval.

Vissza