HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
fókuszban

Ha nem sikerült a felvételi...

2008. július 15. (kedd) 16:13
 
Új képzések a Miskolci Egyetemen.

Szeptembertől új felsőfokú képzési lehetőségek a Miskolci Egyetemen.

Informatikai statisztikus és gazdasági tervező felsőfokú szakképzést, valamint idegenforgalmi szakmenedzser felsőfokú szakképzést indít a Miskolci Egyetem
Gazdaságtudományi Kara 2008 szeptemberétől. Ugyancsak szeptembertől indítja a gépipari mérnökasszisztens felsőfokú szakképzést az egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kara. A képzésben való részvétel feltételeiről, a legfontosabb tudnivalókról kérdeztük dr. Kocziszky Györgyöt, a gazdaságtudományi kar dékánját, valamint dr. Döbröczöni Ádámot, a gépészmérnöki kar dékánját.

[2_t] DrKocziszkyGyorgy.jpgDr. Kocziszky György elmondta, az informatikai statisztikus és gazdasági tervező felsőfokú szakképzés és az idegenforgalmi szakmenedzser felsőfokú szakképzés is nappali tagozaton, hallgatói jogviszonyban történik. Mindkét képzési forma 4 féléves, 120 kredites, államilag finanszírozott, és feltétele az érettségi bizonyítvány. A jelentkezések elbírálásánál az érettségi eredménye határozza meg a sorrendet. A dékán kiemelte: céljuk olyan szakemberek kibocsátása, akik az informatikai ismereteket igénylő gazdasági jellegű munkakörökben magas színvonalon képesek helytállni. Ugyanakkor nem titkolt szándékuk az sem, hogy a gazdaságtudományi karon működő alapszakok utánpótlási bázisát biztosítsák a végzett hallgatók beiskolázásával.

[1_t] DrDobroczoniAdam.jpgDr. Döbröczöni Ádám, a gépészmérnöki kar dékánja már tájékoztatója elején fontosnak tartotta kiemelni: a gépipari mérnökasszisztensek iránt komoly érdeklődés mutatkozik az ipari termelővállalatok részéről. Ezeknek a cégeknek ugyanis nagy szükségük van a jól felkészült műszaki középkáderekre. A dékántól megtudtuk: ez a felsőfokú szakképzés is nappali tagozaton, hallgatói jogviszonyban történik. A diákok 4 féléves, 120 kredites, államilag finanszírozott képzésben vesznek részt, amelynek célja az ipari igényekre épülő, mérnöki felkészültséget nem igényelő munkakörök betöltésére való felkészítés, valamint a kar hallgatói utánpótlásának biztosítása. A jelentkezések elbírálásánál a műszaki középiskolai érettségivel rendelkezők előnyt élveznek.

Az informatikai statisztikus és gazdasági tervező...

...részt vesz a szakterületéhez tartozó számítógép hardverek és szoftverek alkalmazásában, beszerzésében, valamint az ellenőrzés munkáiban és azok irányításában. Korszerű szakmai ismereteinek köszönhetően gazdasági tervezést-elemzést végez.

Az idegenforgalmi szakmenedzser...

...részt vesz a szakterületéhez tartozó elemző és szolgáltató tevékenységek végzésében, valamint az ellenőrzésben és az irányításában. Korszerű szakmai ismereteit alkalmazza az idegenforgalmi vállalkozások termékeinek kialakításában és hasznosításában.

BŐVEBB INFORMÁCIÓK

• Postacím: 3515 Miskolc-Egyetemváros, Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kar Dékáni Hivatala
• Telefon: 46/565-111/10-05 mellék
• e-mail: gazddek@uni-miskolc.hu
• www.gtk.uni-miskolc.hu

 

Vissza