HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESÉLETMÓDX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

„30 év Környezetvédelem”

2021. október 12. (kedd) 11:28
 

A Zempléni Z.H.K. Hulladékkezelési Közszolgáltató Nonprofit Kft. 20 éves fennállásának évfordulója alkalmából és az Abaúj-Zempléni Szilárdhulladék Gazdálkodási Önkormányzati Társulás 15 éves megalakulásának tiszteletére ünnepi közgyűlést tartottak pénteken Tokajban.

DSC_2915 (1).jpg
Az ünnepi közgyűlés a „30 év Környezetvédelem” hulladékgazdálkodási konferencia részeként került megrendezésre, amelyet a Z.H.K. Nonprofit Kft., a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat és a Miskolci Egyetem közösen szervezett.
 
A konferencia témája az elmúlt 20 év munkájának összegzése, valamint az elkövetkező 10 hulladékgazdálkodását érintő kérdések, problémák felvetése, a tapasztalat-megosztás és innovációk bemutatása volt.
DSC_2754 (1).jpg
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat számára kiemelten fontos környezetünk, a természet alkotta értékeink megóvása. Továbbá az, hogy gyermekeinket is környezettudatosságra, természetvédelemre neveljük, és formáljuk szemléletüket. A megyében élők jólétének, életminőségének javítása hosszú távon csak akkor biztosítható, ha a fejlődés a környezetvédelem szempontjainak figyelembevételével valósul meg.
DSC_3039.jpg
A megyei közgyűlés elnöke, Bánné dr. Gál Boglárka beszédében kiemelte, nagyon fontosnak tartja, hogy gyermekeinket tudatosságra, mégpedig környezettudatosságra és környezetvédelemre neveljük.
DSC_2793.jpg
– Ők a jövő, ők azok, akik a megyét, az országot fejlettebbé, élhetőbbé, szerethetővé tehetik, és a mi dolgunk ennek az alapjait most megteremteni. A ma fiataljaiból válhatnak a holnap fenntartható gondolkodói. Ezen gondolataink találkoztak a BMH Nonprofit Kft.-vel, akikkel a minap együttműködési megállapodást írtunk alá, és akikkel közös kampányt indítottunk „Ne dobd el!” elnevezéssel – fogalmazott.
Vissza