HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESÉLETMÓDX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
társalgó

„Öröm számomra, ha Magyarországra hívnak énekelni”

2015. május 15. (péntek) 08:34
 
Sheyla Bonnick, a Bonney M énekese május 30-án nem Németországban, vagy a BS-ben, de nem is a tengerentúlon szórakoztatja majd közönségét, hanem itt Borsod-Abaúj-Zemplénben, közelebbről: Bükkábrányban.

A Bonney M együttes 1975-ben Németországban alakult, és az eurodisco egyik legnagyobb sztárja volt a 70-es évek végétől egészen a 80-as évek elejéig. A banda nemcsak Európában, hanem az ázsiai, afrikai és arab országokban is nagy népszerűségnek örvendett. Az ABBA egyik legnagyobb vetélytársaként tartották számon. Az énekesnőt eddigi karrierjéről, magyarországi élményeiről kérdeztük.

– Pályafutása során hová jutott el a Boney M-mel? Melyik koncertekre emlékszik szívesen?
– Bejártam az egész világot, rengetek emlékezetes koncertünk volt, ezekből nagyon nehéz egyet kiemelni. Amikor van egy kis idő pihenni és élvezni a várost, ahol fellépünk az mindig nagy élmény. Az utazást soha nem lehet megunni, ha tényleg van idő a látnivalókra is.

[1_960] boniem2.jpg– Sok világsztárral dolgozott együtt. Kikre emlékszik szívesen?
– Emlékezetes találkozás volt például, Demis Roussos görög énekessel, vagy amikor az Albert Hall-ban Cliff Richard-dal léptünk fel egy színpadon. Izgalmas volt Bill Gates party-ja New Orleans-ban, ahol nagyon sok híresség volt a meghívottak között.

– Már több alkalommal járt Magyarországon is. Milyen emlékei, élményei vannak?
– Igen, már többször jártam az országukban, és mindig öröm számomra, amikor Magyarországra hívnak énekelni. Nagyon sok szép emlékem van, amelyekre szívesen tekintek vissza. Sokan talán nem is tudják, hogy 1988-ban már jártam a Balatonnál, ekkor ugyanis Siófokon rendezték meg az InterPOP Fesztivált, ahol én lettem a legjobb előadó a The Point Where the Love Begins című nótával. Érdekesség , hogy két kiváló magyar előadó lett a második , a dal Balázs Fecó és Horváth Attila szerzeménye volt.
[2_180] boniem1.jpg
– Hány koncertet ad most Magyarországon? Lesz ideje egy kicsit szétnézni nálunk?
– Szerencsére sok koncertem lesz nyáron a Star Jam Band-del közös turnén. Nagyon szeretek élő zenekarral fellépni, mert így módomban áll a Boney M slágerek mellett, saját új albumomról is előadni pár számot, az album címe Look Beyond. Nagyon szeretem a magyar kultúrát az építészetük egyszerűen csodálatos. A menedzserem, Andrea elvitt már több helyre Budapesten, voltam a Citadellán, a Budai várban, láttam a Bazilikát és a Hősök terét is. Sajnos nincs mindig idő a városnézésre, amikor itt vagyok, de azért igyekszem minden alkalommal valami plusz látnivalót is becsempészni a programomba. Tavaly a születésnapomra elvittek egy magán zoo-ba, ahol fehér oroszlánkölykökkel játszhattam, ami felejthetetlen élmény volt, hiszen imádom az állatokat, és az oroszlán az egyik kedvencem.

– Bükkábrányban fog fellépni, ez a település hazánk két híres borvidéke – az egri és a tokaji – között található. Ön szereti a borokat?
– Nagyon szeretem a borokat, de ebben elég válogatós vagyok, a vörös, száraz, jó minőségű borok a kedvenceim például a Chilei Merlo-t, de alig várom, hogy megkóstoljam a helyi borkülönlegességeket.

– Mire számíthat a bükkábrányi közönség? Milyen dalokkal készül?
– Nagyon sok szeretettel várom a közönséget egy közös bulizásra, és kérem, hogy a táncos cipőjüket otthon ne felejtsék, mert kötelező táncolni a halhatatlan BoneyM slágerekre.

Jamaicában született,
Angliában nőtt fel
1975-ben lett a Boney M tagja

HOBBI/ÉRDEKLŐDÉS:
az állatok, olvasás, írás,
asztrológia, főzés, és a
tartalmas beszélgetések
Kedvenc itala:
Moet&Chandon pezsgő
fellépés előtt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vajtó László

Vissza