HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESÉLETMÓDX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Sportközpont épült a miskolci Lévay József református gimnáziumban

2019. szeptember 2. (hétfő) 11:01
 

Uszodával, bel- és kültéri sportpályákkal épült meg a Tiszáninneni Református Egyházkerület 630 diákot oktató miskolci Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon sportkomplexuma, amelyet ünnepélyes tanévnyitó keretében adtak át vasárnap.

A rendezvény istentisztelettel kezdődött, igét hirdetett Balog Zoltán református lelkipásztor, volt miniszter.
        A tanévnyitón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta: a reformátusok sokat tettek a hazáért, a nemzetért, Miskolcon is számtalan tett fűződik az egyházhoz, annak kimagasló személyiségeihez. 
s3.jpg     (Balog Zoltán református lelkipásztor, volt miniszter, Csomós József püspök és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter (b-j) emléktáblát lepleznek le)

Felhívta a figyelmet arra, hogy tanulás, oktatás nélkül nincs előrelépés. Ennek is köszönhető, hogy az országban több, mint 800 ezerrel dolgoznak többen, mint 2010-ben - tette hozzá.
        Gulyás Gergely szólt arról is, hogy a kormány újabb lehetőségek megnyitását tervezi a családoknak, az egyházaknak, a gazdasági és kulturális élet szereplőinek az előrelépéshez.

s1.jpg

        Magyarország, Miskolc és a református egyház egyaránt közösségben gondolkodik, itt és most ezzel a beruházással is ez valósult meg, a térség a reformátusok nélkül szegényebb lenne - fogalmazott.
        Ámbrám Tibor, az intézmény igazgatója azt mondta: a beruházáshoz 810 millió forintot nyertek uniós pályázaton, míg az az állami támogatás egyedi kormánydöntés alapján másfél milliárd forint volt. A létesítmény teljes mértékben illeszkedik Miskolc belvárosának fejlesztési tervéhez, a tornacsarnok és az uszoda műemléki környezetű városképbe történő illeszkedését a tervezők és a megrendelő Miskolc főépítészével egyeztette.
        A sportközpontot tanítási időn kívül a miskolciak is használhatják.

(MTI)

Vissza