HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESÉLETMÓDX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
aktuális

A civilek gazdálkodásáról tanácskoztak és vért is adtak

2019. április 10. (szerda) 17:09
 
Az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület – Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Civil Információs Centrum ingyenes gazdálkodási képzést, valamint Párban jár a segítség- civil véradást rendezett szerdán a Megyeházán.

Tekintettel arra, hogy megyénkben jelentős a civil aktivitás, több ezer különböző szervezet működik, így jelentős érdeklődés kísérte a rendezvényt, teljesen megtelt a díszterem.

[4_960] 003.jpg

Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke, mint házigazda köszöntötte a résztvevőket. Kiemelte, hogy azért is aktuális a képzés, mivel Borsod-Abaúj-Zemplén megyében több ezer civil szervezet működik, s fontos, hogy az előírásoknak megfelelően, átláthatóan kezeljék, dokumentálják a pénzek felhasználását. A kisebb szervezeteknek különösen jól jön a segítség, mivel nincs lehetőségük szakemberek foglalkoztatására vagy cégek szolgáltatásainak az igénybe vételére.

[3_960] 002.jpg

Szólt a kapcsolódó rendezvény apropóján a véradás fontosságáról is. Emlékeztetett rá, hogy hazánkban szerencsére nincs akkut vérhiány, de szükséges a folyamatos donorkeresés, újak bevonása a rendszerbe. Az alkalmat megragadva megköszönte a véradók önzetlen segítségét.

[1_960] 017.jpg

[2_960] 013.jpg

[5_960] 015.jpg

Ezt követően szakmai előadásokat hallgatott meg a szépszámú érdeklődő. A szervezők lehetőséget biztosítottak a problémák felvetésére, a témával kapcsolatos kérdések feltevésére, konzultáció keretében történő megbeszélésére is. A befejezés után többekkel szót váltva azt tapasztaltuk, hogy hasznosnak tartották a rendezvényt.

További képek: https://www.facebook.com/pg/kulcs.kozeletkulturacsalad/photos/?tab=album&album_id=2508569799372197

(fotók: Kulcs Magazin)

Vissza