HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

A jövő gyára összefog a jövő egyetemével

2022. április 28. (csütörtök) 16:55
 

Stratégiai együttműködést kötött a Miskolci Egyetem és a Jabil tiszaújvárosi gyára, melynek elsődleges célja, hogy a térséget és Borsod-Abaúj-Zemplén megyét továbbra is a fenntartható fejlődés pályáján tartsa.

Az egyetem és a multinacionális vállalat közös felelőssége, hogy a régió gazdasági érdekeit támogassa, hangsúlyozta az együttműködés aláírása előtt Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora. Hozzátette: a Jabil tiszaújvárosi gyára Északkelet-Magyarország meghatározó vállalata, és szakmai kapcsolat az intézmény és a vállalat között eddig is volt, a stratégiai együttműködés felhatalmazást ad arra, hogy a továbbiakban még intenzívebben keressék a közös kapcsolódási pontokat. Nemcsak gyakorlati képzések és duális képzések megvalósításában, a jövőben közös kutatás-fejlesztés projektekben is szerepet tudnak vállalni. Prof. Dr. Horváth Zita azt is elmondta: a Miskolci Egyetem vállalásai túlmutatnak a klasszikus oktatási-kutatási egyetemi szerepen, hiszen a harmadik missziós tevékenységekben, a társadalmi felelősségvállalásban is élen jár az intézmény, és a Jabil multinacionális vállalattal ezen a területen is együtt tudnak majd dolgozni.

A Jabil tiszaújvárosi gyára Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a második legnagyobb foglalkoztató. Az együttműködési megállapodás kapcsán Kékesi Sándor gyárigazgató elmondta: a tiszaújvárosi gyárterületen egy Jabil Automatizálási Oktatási és Innovációs Központ épül, amely támogatni fogja a céget abban, hogy továbbra is vezető szerepet töltsön be az innováció, a technológia és a tudás terén, és több szektorban tudja kiszolgálni a partnereit, amelyek többnyire piacvezető világmárkák. A Miskolci Egyetemről a tanulmányaik alatt érkező fiatal egyetemistákat ez a központ is segíti majd a szakmai tapasztalatok megszerzésében. Kékesi Sándor kiemelte: a Jabil Automatizálási Oktatási és Innovációs Központ bizonyítja a Jabil elkötelezettségét a jövőbeni fejlődés és előrehaladás iránt. Ezenkívül a végzett mérnökök számára a Jabil hozzáférést biztosít a legmodernebb technológiákhoz és innovációkhoz, lehetőséget ad a tanulásra és felfedezésre. Lenyűgöző iparágaik, ügyfeleik és globális hatásuk révén a fejlődés lehetőségei szinte korlátlanok a Jabilnél, foglalta össze a gyárigazgató.

A Miskolci Egyetem és a Jabil között a stratégiai együttműködés aláírásával nem elkezdődött, hanem folytatódik a közös munka. A közeljövőben gyárlátogatáson is egyeztetnek majd, hogy konkrétan milyen lépésekben valósuljon meg a számos területen lehetséges együttműködés, mondta Prof. Dr. Horváth Zita, az intézmény rektora.

Vissza