HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESÉLETMÓDX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Abaúj Abaújban

2008. február 27. (szerda) 09:32
 
A Schengeni egyezmény életbelépése napján – 2007. december 20-án – 9 határ menti szlovák és 9 magyar önkormányzat, valamint egy magyar közhasznú civil szervezet együttműködésével megalakult az Abaúj - Abaújban Fejlesztési Partnerség.

A Fejlesztési Partnerség célja, hogy a határok nélküli térségben, együtt dolgozzanak ki olyan programokat, projekteket, amelyek az országok egyik leghátrányosabb helyzetű térségének és településeinek gazdasági, kulturális és idegenforgalmi felemelkedését biztosítja.

A Partnerség az év végi ünnepek után azonnal megkezdte munkáját, amelynek keretében az érintett települések feltérképezése és megismerése folyik. A térségben igen sok a tennivaló, mert a pályázatok nagy részét elutasítják, ezért számottevő pénzforrás nem érkezik a partnerségi településekre. Pedig az abaúji régió igen értékes történelmi múlttal és bőséges kulturális programkínálattal rendelkező térség. Ezek pedig a falusi turizmust erősíthetnék.

[511_1_300.jpg] Polgarmesterek1.jpg

A szervezet második ülését február 22-én tartotta Hejcén, ahol a partner települések polgármesterei gyűltek össze. A rendezvényre meghívást kapott dr. Ódor Ferenc. A megyei közgyűlés elnöke megismerhette a partnerségi munkát és a jövőbeni elképzeléseket. Az elnök támogatásáról biztosította, az unióban sem szokványos, határon átnyúló együttműködést, amely elősegítheti a térség hátrányos helyzetének leküzdését.

Partner önkormányzatok:
Alsólánc, Arka, Boldogkőváralja, Boldogkőújfalu, Buzita, Fony, Hejce, Hernádcéce, Komaróc, Korlát, Mogyoróska, Nagyida, Perény, Hím, Felsőlánc, Regéc, Reste, Szeszta községek és a VITEA Alapítvány.

Vissza