HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
társalgó

Bereczki Zoltán: Nekünk egész évben Valentin nap van

2008. február 18. (hétfő) 14:59
 
Február 14-e Valentinnap, a szerelem és a szeretet ünnepe.

Ebből az alkalomból kerestük meg a kilenc éve harmonikus házasságban élő, népszerű színészpárt, Szinetár Dórát és Bereczki Zoltánt. Dóra az elmúlt év decemberében adott életet közös gyereküknek, így most ő a nap minden percét kislányukkal tölti. Ezért Zolit faggattuk az ünnep kapcsán, akinek – mint elmondta – az életében első helyen áll a szeretet és a szerelem.

[492_1_180.jpg] BereczkiZoltan.jpg

» Megünneplik a Valentin-napot?

Olyan a kapcsolatunk, hogy nekünk az év egésze Valentin napnak számít, így apróságokkal gyakran kedveskedem Dórinak. Számunkra ezért nincs különösebb jelentősége ennek az ünnepnek.

» Romantikus alkat?

Nem vagyok túlzottan romantikus típus. Bár a második házassági évfordulónkra kibéreltem a Jánoshegyi kilátót, és egy gyertyafényes vacsorával leptem meg Dórit. Közben néztük a kivilágított várost, gyönyörű volt. Lehet, hogy mégis romantikus vagyok?

 

» Hogyan emlékszik vissza az első találkozásra?

Nem volt túl romantikus. A munkahelyen történt, én éppen először énekeltem nagy plénum előtt a Nyomorultak című darabban, és ő is ott volt. Egy közös ismerősünk mutatott be minket egymásnak, csak futólag találkoztunk, na meg nem is történhetett volna semmi, hiszen Dóri még férjnél volt.

» Mi az, amit a legjobban szeret a kedvesében?

Legalább másfél napig tudnám sorolni. Sok mindent csodálok benne. A gondoskodását, azt ahogyan hagyja magát szeretni, és ahogy szeretni tud. Azt ahogy otthont teremt, ahogy a kapcsolatunkat ápolja. Ezek mind olyan tulajdonságok, amelynek alapján naponta képes vagyok beleszeretni.

» Megismerkedésükkor Dórának már volt egy kisfia. Ő hogyan fogadta a kapcsolatukat?

Körülbelül öt perc alatt lettünk országos barátok. Az első találkozásunkkor fenn játszott a szobájában, majd a lépcső rácsai közül kilesett és úgy gondolta, hogy ez a bácsi szimpatikus neki, ezért lejött és barátságot kötöttünk, azóta is nagyon jóban vagyunk.

» Azt hallottam, nem szeretik, ha álompárként emlegetik Önöket…

Ránk ragasztották ezt a jelzőt. Azzal szoktunk viccelni, hogy ha egyszer lesz egy rosszabb időszakunk, akkor minden bulvárlap címlapján azt írják majd: az álompár álomválása. Igazság szerint a sajtó egy picit idealizálja ezt a kapcsolatot. Igaz, hogy már kilenc éve élünk együtt, de mi is szoktunk vitatkozni, és nekünk is vannak rossz pillanataink. Ezt mindig oda kellene tűzni az álompár kifejezés mellé.

» A színpadon ritkán játszanak egy párt...

Játszottunk már együtt többször is, sőt még szerelmes pár is voltunk egyszer. Hát nem ajánlom senkinek, hogy a párjával együtt menjen a színpadra. Ez nagyon nehéz feladat. Amikor "A sors bolondjait” játszottuk a kapcsolatunk elején jártunk. Emlékszem, lángolva, küzdve és tombolva vittük haza a munkát, de mára megtanultuk, nem szabad ilyen vehemensen hazacipelni a színpadi dolgokat.

» Ha viszont valaki öleli a kedvesét színpadon, azt nem lehet jó látni…

Van egy olyan csúnya mondás: aki prostituáltnak megy, az ne csodálkozzon, ha szeretkezésre szólítják fel. Tehát ez egy ilyen szakma. Mivel sok éve csinálom ezt a munkát, így én is játszom szerelmes párt. Magamhoz ölelem a kolléganőimet és pontosan tudom, hogy ez miről szól. Nincs ebben valódi érzelmi töltet, nem az a dolgunk, hogy megéljük ezeket az érzelmeket, hanem, hogy eljátsszuk a közönségnek: szerelmesek vagyunk.

» Otthon ki a főnök?

Nem hiszem, hogy van olyan. Ez is azt bizonyítja, hogy jó a kapcsolatunk. Elfogadjuk egymás véleményét, megbeszéljük a dolgokat és közös döntéseket hozunk.

» Mennyire változtatta meg a család életét a kislányuk érkezése?

A mindennapjainkat mindenképpen. Dóri már lassan egy éve nem dolgozik. Az én gondolataimat is folyamatosan kitölti a baba, ha lehet, még jobban sietek haza, mint eddig, és amennyi időt csak lehet, vele töltünk.

Dávid Ildikó

 

NÉVJEGY

Született: 1976. május 2-án
Csillagjegye: bika

KEDVENCÜNK KEDVENCEI

[492_2_t.jpg] Bereczki-Szinetar.jpg

Családi állapota: nős, felesége Szinetár Dóra
Példaképe: Freddie Mercury, Presser Gábor
Zene: Mozarttól, Al Di Meoláig minden
Könyv: Micimackó
Zene: Keresztapa, Csillagok háborúja
Hobbi: a szakmája
Étel: minden, amit a család nő tagjai főznek
Ital: spanyol vörös bor
Autómárka: Ferrari

Vissza