HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
társalgó

CSIPA (Hooligans): „A zene az, ami összeköt minket”

2008. január 16. (szerda) 10:38
 
Ördög Tiborral, közismert nevén Csipával beszélgettünk.

A Tartson örökké című dallal került fel először a slágerlisták élére az 1996-ban alakult banda, majd az igazi nagy sikert a Királylány hozta meg számukra, de az idők folyamán a Félember, a Játszom és a Nőben a boldogság is óriási siker lett. A Funk & Rock zenét játszó Hooligans múltjáról és jelenéről a banda frontemberével Ördög Tiborral, közismert nevén Csipával beszélgettünk.

Szerencsről indultunk a Ramses nevű formációval Endi (Kiss Endi), Tibi (Tóth Tibor) és jómagam, akkor még csak 16 évesek voltunk. Majd Endivel Budapestre kerültünk, ahol a Dance nevű együtteshez csatlakoztunk, később Tibi is követett minket. A zenekar 5 éven át működött, majd úgy éreztük, váltani kell. - emlékezett vissza a múltra a rocker.

[427_2_300.jpg] Huliganok.jpg

» Miért a Hooligans nevet választottátok?

A Mötley Crüe együttes egyik számának a címe: Hooligans Holiday. Úgy éreztük, hogy ez illik hozzánk. Így lettünk „huligánok”, na meg az is igaz, hogy nekünk minden nap hétvégének számít.

» Több mint 20 éve együtt zenéltek. Baráti a kapcsolat köztetek?

Endivel már az óvodába is együtt jártunk, úgyhogy a barátság ott kezdődött. Tibi meg Endi az általános iskola alsó tagozatában ismerkedett meg. Úgyhogy közel 30 éve vagyunk haverok. De tulajdonképpen a zene az, ami összeköt minket, egyébként teljesen más dolgok érdekelnek bennünket.

» A playback vagy az élőzene hívei vagytok?

Csakis az élő. Csak ha nagyon muszáj – mert nem tudják másként megoldani a hangosítást –, akkor vállalunk playback fellépést. De már legalább három éve nem playbackeltünk.

» Gyakran kaptok meghívást külföldi fellépésre?

Sajnos nem. De itthon bőven jönnek a felkérések tavasztól nyár végéig. Külföldre csak egyszer-kétszer megyünk egy évben, Szlovákiába, Romániába, esetleg Olaszországba. Most februárban viszont Írországba készülünk, erről még folynak a tárgyalások.

» Szinte az összes közönség- és szakmai díjat begyűjtöttétek. Ez mennyire inspirálja a csapatot?

Még jobbat és jobbat szeretnénk nyújtani a közönségnek. Az, hogy ez menynyire sikerül a koncerteken derül ki, hiszen nekünk a rajongók jelentik a zsűrit.

» A Csináljuk a fesztivált című televíziós műsorban új oldaladról mutatkoztál be..

Szerettem volna kipróbálni magam, ezeket a régi dallamokat egyébként is gyakran dúdolom amikor koncertre utazunk. Bejött, megkedveltek a nézők. Én pedig mégjobban megszerettem azokat a dallamokat, amelyeket énekelnem kellett. Még a romantikusakat is, pedig nem vagyok egy romantikus típus.

» Szilveszterkor a Páratlan páros című műsorban is láthattunk. Milyen volt Hofi Gézával énekelni?

Nagyon érdekes. A technika tényleg csodákra képes. Egyébként úgy zajlott a felvétel, hogy egy dublőr ott állt mellettem, a távoli képeken őt lehetett látni, a közelieken meg természetesen Hofit mutatták.

» A közeljövő tervei?

Készül az új lemez, reményeink szerint áprilisban már a boltokban lesz.

Dávid Ildikó

 

[427_1_t.jpg] Csipa1.jpg

NÉVJEGY
Születési idő: 1970. 11. 05.
Születési hely: Szerencs

KEDVENCÜNK KEDVENCEI
Együttes: Whitesnake
Film: Álarc
Étel: Jókai bableves
Ital: sör, de az ásványvizet is megissza
Hobby: úszás, biciklizés
: legyen szőke, barna vagy vörös egy a lényeg legyen dögös

 

 

Vissza