HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
társalgó

Egy megasztár Zemplénből

2007. május 1. (kedd) 00:00
 
Szárnyára vette a hírnév. Néhány hónap leforgása alatt a zenét szerető és művelő zempléni fogtechnikusból a Megasztár döntőse, „2006 férfihangja” lett. Koncertek, lemezfelvételek, rajongók, sikerek, minden, amiről eddig csak álmodott. Óriási változás ez, amit megélni – mondhatnánk talán, hogy túlélni – nem egyszerű. Varga Ferivel – a Balássy Bettyvel készített közös album kapcsán – beszélgettünk múltról, jelenről, tervekről.


» Kettős szállal kötődsz Borsod-Abaúj- Zemplén megyéhez...
– Miskolcon születtem, és a szüleimmel először a Toronyalja utcában laktunk. Mivel azonban asztmás voltam, azt mondta az orvos, hogy friss, hegyi levegőre van szükségem, ezért először Perecesre költöztem a nagyszüleimhez. Nagyon boldog éveket töltöttem ott, az általános iskolát is Perecesen kezdtem el. Az iskolában kiváló tanáraim voltak, a mai napig szívesen emlékszem rájuk. Aztán mivel betegségem nem javult, Sátoraljaújhelyre költöztünk, oda jártam középiskolába is. Később visszatértem Miskolcra, ahol 10 évig dolgoztam egy fogtechnikai cégnél, ez is meghatározó volt az életemben.


» Milyen tanuló voltál?
– Az általánosban nagyon jó. Különösen szerettem a biológia, a kémia és a rajz órákat. A gimnáziumban azonban már alábbhagyott a lelkesedésem…

» Hogyan kezdődött a szerelem a zenével?
– Zenei általános iskolába és zeneiskolába is jártam, majd a tanárok javaslatára hangszeren kezdtem tanulni: gitáron, trombitán, később ütős hangszereken. A családunkban egyébként senki nem volt zenész.

» Zenekarokban is játszottál...
– Az alapzenekarom anno a Midnight Blue elnevezésű csapat volt, de játszottam a Hangárban több kisebb formációban is dobosként. A mostani bandával nem rég léptünk fel Sátoraljaújhelyen, és a Thália Színházban volt a lemezbemutató koncertünk.

» Ha ennyire érdekelt a zene, miért lettél fogtechnikus?
– Igazából nem tudtam, mihez kezdjek érettségi után. Utolsó kapaszkodóként elmentem egy kerámiaipari modellkészítő iskolába, ezt két év alatt elvégeztem, majd jött a fogtechnika – édesanyám kisebb pressziójára.


» Mostanra teljesen szakítottál a szakmával?
– A fogtechnikával teljes mértékben, most a zene tölti ki minden időmet.

» Mi vagy ki inspirált arra, hogy jelentkezz a Megasztárba?
– Ez egy zenekari megbeszélés része volt. Elég nehéz a szakmában egyről a kettőre jutni, és úgy gondoltuk, hogy talán így sikerülhet.

» Megváltoztatta az életedet, hogy te lettél tavaly az év férfihangja?
– Nem. Úgy gondolom, a Megasztárnak egy győzte se volt, Rúzsa Magdi. Voltak a fiúk között rajtam kívül mások is, akik nagyon jól énekeltek, nem hiszem, hogy ki kellene sajátítanom ezt a s tátust. Akik eljutottak a televíziós versenyig, azok szerintem valamennyien az év férfi- és női hangjai.

» Sokat cikkeztek annak idején a Balássy Bettyvel való kapcsolatodról. Mi újság most veletek? Terveztek-e már házasságot és gyereket?
– Nem tervezünk házasságot és gyereket sem, egyelőre dolgozunk gőzerővel. Most jelent meg a lemezünk, koncertek, fellépések következnek, ez köti le a figyelmünket. Mivel a nulláról kezdjük az életünket, nagyon sok mindent meg kell még teremtenünk ahhoz, hogy egyszer gyermeket vállaljunk.

» A megjelent lemezeteken csak duettek szerepelnek?
– Négy duett és szóló dalok is vannak rajta. Nagyon színesre sikeredett ez az album, úgy gondolom, mindenki megtalálhatja rajta a saját kedvenc dalát. Sokféle stílust – populárist, funkyt, jazzt, soult – próbáltunk ötvözni, hogy érdekes és fordulatos legyen.

» További tervek?
– Én hosszú távon gondolkodom. Mindig élőben énekelünk, és ez nagyon fontos! A későbbiekben is szeretnénk megőrizni a fellépések minőségét. Természetesen szeretnénk még sok jó nótát adni a közönségnek, és sok sikeres lemezt készíteni.

 

NÉVJEGY

Született: Miskolc, 1970. 08. 15.
Csillagjegye: Oroszlán
Példaképe: a nagypapája
KEDVENCEI
Együttesek: Magna Cum Laude, Tankcsapda, László Attila Band, Babos projekt, Hooligans...
Filmek: Shop-stop, Jóbarátok és a Bud Spencer–Terence Hill filmek
Könyvek: A hóhér dala, Örkény egyperces novellái
Étel: tatár beefsteak
Ital: szénsavas üdítők
Évszak: tavasz
Női ideálja: nincs, a beépített receptorok döntenek, hogy kivel tud együtt élni

Vissza