HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESÉLETMÓDX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Élete(ke)t mentettek a Megyeházán

2020. július 30. (csütörtök) 11:13
 

Életmentésre hívta a miskolciakat a megyei önkormányzat, a magyar vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat szerdán délelőtt 10 és 14 óra között. A Megyeháza Szemere termébe több mint 30 ember gyűlt össze, hogy élete(ke)t mentsenek.

DSC_9815.jpg

A nyári időszak nem tartozik a legforgalmasabb hónapok közé, már ami a véradási kedvet illeti. Mindenki a nyári szabadságát tölti, felborul a hétköznapok rutinja, ráadásul meleg is van – ezekben a hónapokban csökken a véradók létszáma. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat éppen ezért úgy döntött – a Magyar Vöröskereszttel és az Országos Vérellátó Szolgálattal összefogva –, (szó szerint) közelebb hozza ezt az életmentési lehetőséget az emberekhez, és július 29-én (szerdán) véradást szervezett a belvárosban.

DSC_9789.jpg

Bánné dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke kiemelte, a pandémia alatt sok műtétet elhalasztottak, és csak az életmentő beavatkozásokra volt lehetőség, így most –, amikor újraindult az egészségügyi ellátás – még több vérre van szükség. „Ezért döntöttünk úgy, hogy behozzuk a belvárosba ezt az életmentési lehetőséget bízva abban, hogy így még több embernek tudunk segíteni."

DSC_9875.jpg

A véradóknak – azon felül, hogy hősként távozhattak, hiszen megmentettek 3 életet – nyereményekkel kedveskedtek a szervezők. Néhány szerencsésnek a Megyeháza Étterem gondoskodott az ebédjéről, a Kis-Hortobágy Major jóvoltából egy sajtcsomagot is kisorsoltak, illetve a megye értékeit is ajándékcsomagba rejtette az önkormányzat.  

DSC_9865.jpg

(Fotók: Fekete Zsanett)

Vissza