HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESÉLETMÓDX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
társalgó

Freddie: A lehető legjobbat szeretném Stockholmban nyújtani

2016. április 16. (szombat) 09:37
 
Nem unatkozik ezekben a hetekben Freddie, hiszen amellett, hogy az Eurovíziós Dalfesztiválra készül, részt vesz egy másik megmérettetésen is. Május 28-án pedig Bükkábrányban lép színpadra.

Bár nem zenésznek készült, mégis ráébredt: ezzel szeretne foglalkozni. Nem túl nagy színpadi tapasztalattal nevezett be a Rising Starba, mégis megkedvelte az egész ország, és azóta sikert sikerre halmoz. Fehérvári Gábor Alfréddal, az az Freddie-velbeszélgettünk.

– Kereskedelmi pályára készültél, hogy lépett be az életedbe az éneklés?
– A családom nagyon muzikális, folyton szólt otthon a zene, így mindig is jelen volt az életemben. Aztán szépen lassan megérett bennem, hogy ezzel szeretnék komolyabban foglalkozni. Az egyik barátom zenekarában énekeltem és gitároztam Győrben, a helyi romkocsmákban fellépve, talán nyolc-tíz alkalommal a Rising Star előtt.

[2_960] f2.jpg– Mégis belevágtál a versenybe…
– Igazából nem akartam, a barátok, az akkori barátnőm és a család noszogatott, hogy jelentkezzek. Aztán már én is kíváncsi lettem, hogy a szakma és a közönség mit szól hozzám, tetszik-e amit csinálok, van-e rá igény. Hatalmas öröm volt számomra, hogy eljutottam a döntőig, hogy képernyőn lehettem annyi ideig, ami elég volt arra, hogy a hazai könnyűzenei szakma meghatározó képviselői meglátták bennem a fantáziát és megkerestek közös munkákkal. Ennek köszönhetem a Mary Joe című dalt.

– Amivel több listát is sikerült vezetni tavaly, majd rögtön ezután jött A Dal.
– Igazából az sem volt előre eldöntött dolog, hogy benevezünk A Dalba. Készült az új dal, és felmerült, hogy, ha elég jó lesz, akkor benevezünk vele. Úgy éreztük, jól sikerült, így végül elindultunk a versenyen.

– Megfordult a fejedben, hogy nyerni is lehet vele?
– Inkább csak bíztam benne, hogy végig tudunk menni az úton, és meg tudjuk győzni a közönséget. Egyébként a verseny közben ezen nem is gondolkodtam.

[3_960] f4.jpg– Hogyan készülsz a stockholmi eurovíziós versenyre?
– Nagyon várom, hogy ott lehessek. Kicsit feszített a tempó, igazából idén még nem sikerült egy jót pihenni, jó lenne a verseny előtt egy kis kikapcsolódással is töltekezni. Most várjuk a vizuális demót a szervezőktől, hogy meglássuk, mit sikerült megvalósítani azokból az elképzelésekből, amit kiküldtünk. A lehető legjobbat szeretném majd nyújtani Stockholmban, ezért igyekszem mindent megtenni. Közben persze vannak fellépéseim és készülök a NagySzínPadra is, ami egy újabb megmérettetés a számomra. A 12 előadóból a közönség választja ki a győztest. Már zajlanak a színpadi próbák erre is nagy energiákkal készülök.

– Elég hirtelen jött az életedbe a siker. Milyen érzés?
– Nem igazán van idő a sikerben fürödni, de én nem is vagyok az a fajta. Nagy örömmel csinálom azokat a feladatokat, amelyek most adódnak számomra, és nagyon jól érzem magam a bőrömben, még, ha kicsit fáradtan is.

– Május 28-án Bükkábrányban, az Ősfa Fesztiválon láthat és hallhat téged a közönség, mennyire ismered a megyét?
– Sajnos nem nagyon jártam még ott, a közelmúltban két fellépésem volt Miskolcon, de akkor nem volt időm és lehetőségem rendesen körülnézni. Bízom benne, hogy majd erre is alkalmam lesz, és várom a bükkábrányi fellépést.

(Vajtó László)

fotók: internet

Vissza