HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESÉLETMÓDX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Függvények és mediánszámítás is volt a matematika érettségin

2020. május 5. (kedd) 15:23
 

Gráfok, függvények, kördiagramok és a módusz-, illetve mediánszámítás is szerepelt az idei matematika érettségi első részében az Eduline oktatási portál információi szerint.  

A diákok emellett kaptak feladatot a háromszögek szögeiről és mértani sorozatokról is. Az érettségi második, hosszabb és összetettebb feladatokból álló részében valószínűség- és százalékszámítás, egyenletek és függvények is szerepelnek. Az érettségizők - ahogy azt a korábbi években megszokhatták - több szöveges feladatot is kaptak. A több témakört érintő feladatok között van olyan, ami az olimpiai játékokkal foglalkozik, de volt egy sétálóutcák lekövezésével kapcsolatos feladat is.

A matematika középszintű írásbeli vizsga 180 percig tart. A diákok először az I. (45 perc), majd a II. feladatlapot (135 perc) oldották meg, a feladatlapokon belül a rendelkezésére álló időt tetszés szerint oszthatták meg az egyes feladatok között és a megoldások sorrendjét is meghatározhatják.

A matematika emelt szintű írásbeli vizsga 240 perces. Az írásbeli ezen a szinten is két részből állt, és a diákok a rendelkezésükre álló időt tetszésük szerint oszthatták meg az I. és a II. rész, illetve az egyes feladatok között, és a megoldások sorrendjét is meghatározhatták.

Ismerteti a matematikaérettségi megoldásait is a közmédia - közölte az MTVA sajtóosztálya kedden az MTI-vel. A közlemény szerint a május 4-én kezdődött érettségi megoldásait három napon keresztül szaktanárok segítségével mutatja be a közmédia. Kedden 14.30-tól az M1 csatornán, 18 órától pedig az M5-ön ismertetik a matekfeladatsor kérdéseire adott helyes válaszokat, szerdán pedig a történelemérettségi feladatait veszik végig a csatornákon - írták.

Vissza