HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
vendégségben

Halat -és vadat főztek a Reneszánsz Találkozón

2011. augusztus 22. (hétfő) 05:47
 
Második alkalommal, augusztus 06-án bonyolították le Taktaharkányban a címben jelzett kulturális-gasztronómiai programot.


[8_180] kaja 06A pogácsafesztiválnak is helyet adó eseményen kiemelt hangsúlyt kapott a főzési tudományok bemutatása, szabott időhatáron, azaz „tizenhat fertályórán” belül. A mai nyelvre lefordított négy órás megmérettetés csak egyike volt a verseny megkötéseinek, a szervezők ragaszkodtak a reneszánsz kor konyhakultúrájának felidézéséhez, a benevezetteknek korabeli receptek alapján és módon kellett elkészíteniük-tálalniuk az étkeket. A szabadtéri eseményen „nagy tudású zenészek segédkeztek az hangulat felfokozásában,” az esti tivornya és virtuskodás után a település határában található Holló-ház udvarán felállított jurták és sátrak biztosítottak szállást a nyugalomra vágyóknak – adott tájékoztatást Demján Zsolt a program főszervezője, az Aranyturul Hagyományőrző Egyesület vezetője.

[0_960] kaja 01

[9_960] kaja 02

[3_960] kaja 03

[5_960] kaja 04

[6_960] kaja 05

[4_960] kaja 07

[2_960] kaja 08

[7_960] kaja 09

[1_960] kaja 10

- SfL -

Fotó: KDA

Vissza