HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESÉLETMÓDX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
ajánló

Irány a természet!

2015. november 6. (péntek) 17:45
 
Az időjárás előrejelzések szerint kellemesen langyos, őszi hétvége következik, talán az utoljára az idén, ezért érdemes kihasználni a lehetőséget, s felkeresni a színpompás erdőket. A Bükktől a Zempléni-hegységig megyénk bővelkedik a lehetőségekben.

A fagyos, ködös idő után akár 15-16 fok is lehet délutánonként régiónkban. A kőd várhatóan napközben feloszlik, s enyhén felhős időjárás tökéletes kirándulóidőnek számít már ebben az évszakban. Csapadékot nem jeleztek térségünkben, de azért az ernyőt, vagy egy fóliából készült esőkabátot a biztonság kedvéért betehetnek a csomagba.

[1_960] DSCI0568.JPG

Miskolcot se kell feltétlen elhagyniuk a megyeszékhelyen lakóknak, sőt másoknak is ajánlhatjuk az Avas megmászását az Erzsébet tér szomszédságából induló lépcsősoron, vagy Tapolca meglátogatását.

[0_960] DSCF3162.JPG

Az Avastetőről tiszta időben páratlan panorámában gyönyörködhetnek. Ugyancsak érdemes meglátogatni, akár kerékpáron is Felső-Hámort, Lillafüredet. A Tarcal határában a tavasszal felállított Áldó Krisztus szobort pedig már a néhány hete átadott úton át is megközelíthetik. A kisvonatozás is felejthetetlen élmény az őszi erdőben. Túrára fel!

[2_960] DSCF3213.JPG

A facebookon is keresse, kedvelje a Kulcs Magazint, hogy elsőként értesüljön a híreinkről! A cikkajánlónkban pedig KÉPTÁRT is talál a közösségi portálon!

Vissza