HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
társalgó

Kecskés Tibor: Csengőszóra érkezik a Jézuska

2007. december 12. (szerda) 13:29
 
Talán nincs is kishazánkban olyan fiatal, aki ne ismerné a miskolci Kecskés Tibort, alias Kefirt. Az egykori V-tech zenekar frontembereként is rajongtak érte, és szólóénekesként is rendkívül népszerű. Koncertet koncertre halmoz, így nem csoda, hogy csak nehezen sikerült telefonon utolérnem.

Mély álmából csörgettem fel, de amikor megtudta, hogy a karácsonyról szeretnék vele beszélgetni, megenyhült, mert a szívének legkedvesebb ünnepről bármikor szívesen mesél.

Nagy, összetartó családban nőttem fel, a karácsonyi ünnepet mindig együtt töltöttük, majdnem húszan gyűltünk össze szentestére – kezdte történetét a szerelmes dalok énekese. Sajnos ma már kevesebben ülünk le a terített asztal mellé, a nagyszüleim ugyanis már nincsenek közöttünk.

» Milyenek voltak ezek a gyerekkori karácsonyok?

Anyukám számára különösen fontosak a hagyományok, így mindig ő szervezett mindent. A mai napig ugyanaz a forgatókönyv. A család felvonul az emeletre, és addig ott vagyunk, amíg meg nem szólal édesanyám.

» Gyerekként volt olyan dolog, amire nagyon vágytál és a Jézuska meghozta?

Nagyon jó szüleim vannak, elkényeztettek, így mindent megkaptam, amire vágytam. Elég volt a számon kiejteni valamit, és az már meg is volt. De arra emlékszem, hogy nagyon kicsi gyerekként egyszer szerettem volna egy gördeszkát, és azt valamelyik karácsonyra megkaptam. Hú, nagyon nagy örömet jelentett.

» Mit jelent felnőtt emberként a karácsony? Kivel, vagy kikkel szoktál ünnepelni?

A szeretet ünnepén szerintem minden ember azokkal van együtt, akiket a legközelebb érez magához, így a szüleimmel és a kedvesemmel töltöm a karácsonyt. Egyik évben az szüleimnél ünnepelünk, a másik évben, az idén is Szlovákiában, a barátnőm szüleinél vagyunk szentestén. De már az ünnep napján Miskolcon leszünk, vagyis egy napos késéssel, de együtt lesz a család.

[380_2_300.jpg] KecskesTibor.jpg

» A karácsonyi előkészületekben egyébként részt veszel?

Természetesen, ez számomra nagyon fontos. A készülődés nálunk mindig egy bizonyos rituálé szerint zajlik. Délelőtt a férfiak díszítik a fát, a család női tagjai pedig főznek. Este pedig átadjuk az ajándékokat, és jön a vacsora.

» Mi készül a konyhában? Tradicionális ételeket esztek ilyenkor?

Igen, nálunk mindig van halászlé, pulyka, és kocsonya. Nagyon szeretem a bejglit is, bár nagyon óvatosan kell bánnom vele, ugyanis elég ránéznem, máris hízom. De az anyukám főztjének sajnos nem tudok ellenállni.

» Van olyan ajándék, amit nagyon szeretnél idén a karácsonyfa alá?

Tudom, hogy ez rosszul hangzik, de én nem szeretek ajándékot kapni, mert olyankor mindig zavarba jövök. Én inkább akkor vagyok boldog, ha vlaki az én ajándékomnak örül. Sokkal jobban szeretek adni, mint kapni.

» Most a rajongóidat is megajándékozod…

Már régóta terveztem, hogy karácsonyra írok egy dalt. Ez végül akkor készült el, amikor leesett az első hó. A Tied a szívem című dal, nem hagyományos karácsonyi szerzemény, hanem egy a szeretet ünnepéhez szorosan kötődő szerelmes dal is egyben.

» A karácsony alig ér véget, jön a szilveszter. Munkával, pihenéssel vagy szórakozással töltöd?

Ez tulajdonképpen számomra az úgynevezett szezon, a fellépések ideje. Így természetesen munkával telik az év utolsó napja. Öt fellépésem lesz, és talán jó hír a miskolci rajongóknak, hogy a városban és környékén láthatnak, hallhatnak majd.

» Éjfélkor teszel fogadalmat?

Soha nem szoktam. Viszont hiszek abban, hogy amilyen hangulatban telik az embernek a szilvesztere, olyan lesz az egész éve. Én ehhez tartom magam.

» Ha esetleg éjfélkor lehetne három kívánságod, mi lenne az?

Nekem elég lenne, ha kettő teljesülne: az egyik, hogy szeretnék jövőre is nagyon sokat zenélni, a második pedig a boldogság.


Dávid Ildikó

 

[380_3_t.jpg] Kefir2.jpg

NÉVJEGY
Született: 1979. november 3., Miskolc
Csillagjegy
: skorpió

KEDVENCÜNK KEDVENCEI
Film: Egy kosaras naplója, Számkivetett
Hobbi: utazás, szörf, snowboard
Étel: minden, ami húsból van
Ital: almafröccs, light cola, búza sör
Autómárka: Lexus, Mercedes, Bmw
Nőideálja: legyen kedves, őszinte és elviseljen

 

Vissza