HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
társalgó

Kecskés Tímea

2008. augusztus 19. (kedd) 10:34
 
Interjú egy vámpírnővel

A miskolci diáklány, aki 13 évesen táncosként debütált M. Kecskés András Bolero című tánckölteményében a miskolci színházban, bizonyára nem gondolta, hogy alig másfél évtized múlva Roman Polanskival dolgozhat együtt. Pedig így lett! A Vámpírok bálja című világhírű musical budapesti előadásának válogatóján ugyanis ráosztották Magda szerepét. A darabot óriási sikerrel játsszák a pesti Magyar Színházban, Kecskés Tímea pedig keresett vámpírnő lett. Olyannyira, hogy ősztől egy éven át Németországban is „vámpírkodik”.

[2_180] KecskesTimea.jpg» Muzikális családból származik, hiszen testvére Kecskés Tibor, alias Kefír a V-tech együttes frontembereként lett a közönség kedvence, majd szólólemezeivel lepte meg rajongóit. Ön pedig – sok musicalben, zenés darabban szerzett tapasztalat után – most a Vámpírok báljában varázsolja el a nézőket. Hogyan került a vámpírcsapatba?

Éppen akkor vált meg tőlem a Debreceni Csokonai Színház újonnan kinevezett direktora, amikor már tudni lehetett, hogy Simon Edit producer Magyarországra hozza a Vámpírok bálját. Mivel más színházhoz már nem tudtam leszerződni, engedtem Csutka Sándor volt igazgatóm unszolásának, és elmentem a meghallgatásra. Pedig magam sem hittem, hogy bekerülhetek egy ilyen nagyszabású produkcióba.

» A hírek szerint már a válogatás sem volt mindennapi. Milyen szempontokat vettek figyelembe a Polanski nevével fémjelzett stáb tagjai?

A külföldi team elve az volt, hogy ne sztárok játsszák a darabot, hanem azok, akik a szerepekre a legalkalmasabbak. A pótmeghallgatásokkal együtt közel 800 ember közül választották ki az általuk legalkalmasabbnak ítélt énekeseket, táncosokat. Engem talán hétszer néztek meg. Végül külsőm hangi adottságaim és stílusom alapján Magda szerepére engem tartottak a legjobbnak.

» Nem volt szokatlan egy teljesen ismeretlen csapattal együtt dolgozni?

Szerencsére nagyon egymásra találtunk. A válogatásnál szempont volt, hogy kiváló csapatjátékosok kerüljenek a darabba, mert egy jó előadás a csapatjátékon múlik. Úgy tapasztalom, hogy Magyarországon nem fektetnek hangsúlyt arra, hogy a kórus kikből tevődik össze. Ezzel szemben külföldön sokszor olyan színészek állnak a háttérben, akik egy másik előadásban főszerepet énekelnek. Ennél a produkciónál is a külföldön bevált, itthon még újszerű módszert alkalmazzák: a csapatot szólisták alkotják, aminek köszönhetően hihetetlen erő és energia árad a színpadról.

» Olyan hírességekkel dolgozhatott együtt, mint a világhírű rendező Roman Polanski és – a magyar előadást rendező segédje – Cornelius Baltus, vagy Dennis Callahan koreográfus. Milyen volt együtt lenni velük?

Izgalmas és felejthetetlen élmény volt. Fantasztikusan jó emberek. Hihetetlen volt számomra az, hogy nekik mindenki egyformán fontos. Már az első próbán személy szerint ismertek és a nevünkön szólítottak bennünket. Polanski egy humorzsák! A kedvencem Dennis Callahan. A 60-hoz közeli koreográfus csípőprotézise ellenére olyan könnyedén mozog, és úgy néz ki, mintha csak 35 éves lenne. Zseniális, jól táncolható és pontosan kivitelezett koreográfiákat készített, miközben mindenkit óvott a balesetektől.

» Szakmailag mit adott Önnek ez a produkció?

A darabban Magda a naiv nő és a csábító ribanc keveréke. Sokféle színt meg tudok mutatni benne magamból. Technikailag elénekelni pedig komoly feladat. Jim Steinman dalai szinte súrolják az emberi hang határait. Rengeteget fejlődtem. Az pedig óriási lehetőség, hogy Németországban is én játszhatom el a szerepet, és rajtam kívül még négy magyar szereplőt is meghívtak a kinti előadássorozatra.

Balogh Csilla

 

[1_t] KT.jpgNÉVJEGY
Született: 1978.
1998 - Budapesti Operett Színház Zenés Színészképző Stúdió
1997-2001 - ELTE-Tanítóképző
2002-2005 - Kodolányi János Főiskola

KEDVENCÜNK KEDVENCEIFilmje: Sok hűhó semmiért
Előadása: Kornis Mihály: Körmagyar (Vígszínház)
Könyve: Harry Potter meseregény sorozat
Időtöltése: tánc, aerobik

Vissza