HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESÉLETMÓDX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Konferencia a házasság hetében

2020. február 12. (szerda) 05:27
 

A Női Erőforrás Család és KarrierPONT szervezésében konferenciát rendeztek Miskolcon a Megyeháza Dísztermében kedden Holtomiglan címmel a Házasság hetében. A rendezvényen köszöntőt mondott Bánné dr. Gál Boglárka, a megyei közgyűlés elnöke.

"A házasság küzdelem, amely előtt Isten áldását kérik, mert az örökké tartó szeretet a legmerészebb vállalkozás"-idézte köszöntőjében Balzacot, a híres francia írót Bánné dr. Gál Boglárka, aki emlékeztetett rá, hogy a házasság hete közel két évtizede indult útjára Angliában, így Valentin-nap környékén és Magyarországon 2008-tól rendezik meg.

_MG_4467.jpg

Fontosnak tartja, hogy a nők egyensúlyt tudjanak teremteni a család és a karrier közt. Örömteli, hogy az elmúlt években növekedett a házasságkötések száma Magyarországon és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is. Tisztában van vele, hogy átalakulóban vannak az elvárások, de a kölcsönös tisztelet és megbecsülés örök érték.

_MG_4595.jpg

Hiripi Edina, a Női Erőforrás Család ésKarrierPONT szakmai vezetője köszöntőjében a nők a munkahely és a család kapcsolatát boncolgatta köszsötőjében, kiemelve az atipikus foglalkoztatásban rejlő lehetőségeket, amely fontos eszköz a női esélyegyenlőség megteremtetése terén. Szükség van a nők megerősítésére abban, hogy szükség van rájuk, s egyben a foglalkoztatási problémák csökkentésére is jó ez a lehetőség.

_MG_4611.jpg

A konferencia keretében számos érdekes témát érintettek az előadók az anya újra dolgoziktól  a családi mítoszokon át az önismeretig.

(fotók: Kulcs Magazin)

 

Vissza