HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
ajánló

Könyvtári majális: könyvcserepiknik, színes programok, Gryllus Vilmos előadás

2023. május 9. (kedd) 09:01
 

A II. Rákóczi Ferenc Könyvtár 2023. május 13-án, szombaton 10:00 és 16:30 között 7. alkalommal rendezi meg a könyvtári majálist. A program célja a könyvtár, valamint a könyvek világának megismertetése és megszerettetése, hogy már a gyermekek részéről is meglegyen az olvasás iránti igény.

A Miskolc város napjához kapcsolódó eseményt május 13-án, 10 órakor egy tehetséges óvodás, Horváth Szelina produkciója nyitja, aki A bátor nyulacska történetét meséli el. Ez után a Miskolci Csodamalom Bábszínház A három kismalac című bábelőadását tekinthetik meg a kisebbek. A könyvtár minden korosztályra gondolt, a szervezők ismét különleges élményekkel teli versengésre invitálják a játékos kedvű családokat a Terül, terülj asztalkám! elnevezésű vetélkedőn, amely a könyvtárban és szabadtéren – a Népkertben – mesés feladványokkal, középpontjában a mesékkel várja a résztvevőket. A játékok mellett lesznek ismeretterjesztő programok, dr. Berényi László egyetemi oktató az energiaforrásokról beszél, a játékos elemekkel tarkított előadás igazán izgalmasnak ígérkezik. A könyvtári majálison délután a fiatal tehetségeké a főszerep. A Symphonia Alapfokú Művészeti Iskola tanulói zenés műsorral szórakoztatják a közönséget, majd a Diósgyőri Nagy Lajos Király Általános Iskola, a Fazekas utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a Nyékládházi Kossuth Lajos Általános Iskola színjátszó csoportjainak közreműködésével Illés Adrienn: Cintányér kalandjai című mesekönyv elevenedik meg a szerző jelenlétében.

Idén először lesz kutyás bemutató, melyen a Tiszántúli Mentőkutyás Egyesület elnöke, Farkas Péter és a törökországi földrengés mentőkutyái is bemutatkoznak. A Fügedi Márta Népművészeti Egyesület mesterségbemutatóval, Borka játszóháza különböző ügyességi, készségfejlesztő játékokkal, a könyvtár munkatársai a könyvkötés megismertetésével készülnek. Ebben az évben a Tudomány és Technika Házával és a Bookline-al együttműködve az „Első Miskolci Könyvcsere Pikniken” mindenki elcserélheti hozott könyveit; és jelen lesz az Észak-keleti Átjáró Egyesület is Miskolcról szóló könyveivel, kiadványaival, emléktárgyaival. A nap zárásaként délután fél négytől a Kossuth-díjas Gryllus Vilmos gyermekelőadása kínál kellemes szórakozást mindenkinek.

Rákóczi_Könyvtári majális_2023_plakát_sajtónak.jpg

Vissza