HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Közbiztonság, tűzbiztonság díj – elismerés a mindennapok hőseinek

2023. április 28. (péntek) 11:48
 

Megtartotta áprilisi ülését a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Közgyűlés, ahol átadták a Vármegye Közbiztonságáért és Tűzbiztonságáért díjakat.

A testület 11 napirendi pontot tárgyalt nyilvános ülésen, hármat pedig zárt ajtók mögött. A közgyűlésen Bánné dr. Gál Boglárka, a vármegyei közgyűlés elnöke és Czinege László rendőr dandártábornok, vármegyei rendőrfőkapitány átadták a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegye Közbiztonságáért Díjat.

Elismerésben részesült Duber Imre és Molnár Emil a Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendőr alezredese, valamint Ráki Pál az Ózdi Rendőrkapitányság rendőr főtörzszászlósa.

kbt_2.jpg

Ezt követően a közgyűlés elfogadta a rendőrség beszámolóját a vármegye közbiztonságának helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről, a határrend és határőrizet helyzetéről, valamint a határforgalom alakulásáról.

Ezután a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegye Tűzbiztonságáért Díj átadása következett, amelyet a közgyűlés elnöke Macz János Zsolt tűzoltó ezredessel, a Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójával adott át Csabai Tamás sátoraljaújhelyi tűzoltó zászlós és Szabó László tolcsvai önkéntes tűzoltónak.

A közgyűlés ezután elfogadta a Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2022. évi tevékenységéről szóló beszámolót, majd a Vármegyei Polgárőr Szövetség beszámolóját egészítette ki Csóra György, a szervezet elnöke, aki nyugdíjazás előtti utolsó vármegyei közgyűlésén vett részt. Ezen alkalomból köszöntötte őt Bánné dr. Gál Boglárka, megköszönve munkáját és jó egészségben eltöltött hosszú, boldog nyugdíjas éveket kívánt Csóra Györgynek.  

kbt4.jpg

Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegye Közbiztonságáért Díj azon személyeknek adományozható, akik a megye közrendjének, közbiztonságának szolgálatában a szolgálati feladataikat hosszú időn át kiemelkedően, példamutató módon végezték, vagy magatartásukkal általános elismerést vívtak ki a lakosság körében.  

Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegye Tűzbiztonságáért Díj azon személyeknek adományozható, akik a vármegye tűzvédelme, tűzbiztonságának megteremtése érdekében a szolgálati feladataikat hosszú időn át kiemelkedően, példamutató módon végezték vagy magatartásukkal általános elismerést vívtak ki a lakosság körében.

kbt_1.jpg

Vissza