HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESÉLETMÓDX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Közel 700 millió forintból újul meg a Kossuth Lajos Általános Iskola Móra Ferenc Tagiskola Sajószentpéteren

2020. május 4. (hétfő) 16:23
 

Az utóbbi években számos oktatási intézmény újult meg térségünkben, melynek sorát a Sajószentpéteri Kossuth Lajos Általános Iskola Móra Ferenc Tagiskola zárja. 2018 tavaszán indult 700 millió forintos projekt európai uniós forrásból valósul meg. A fejlesztés célja az iskolai nevelés eredményességének, az oktatás minőségének javítása, valamint a korai iskolaelhagyás intenzitásának csökkentése a Móra Ferenc Tagiskolában.

A beruházásnak köszönhetően, egyrészt a korszerű körülmények közötti tanulás és tanítás folyamata lesz örömtelibb és hatékonyabb, másrészt pedig az a költségmegtakarítás sem elhanyagolható, amit az épület energetikai korszerűsítés eredményezhet. Harmadrészben az iskola segíti Sajószentpéter lakosságmegtartó erejét. A pályázat kedvezményezettje a Kazincbarcikai Tankerületi Központ, a beruházó az Ornament 2000 Kft.

A 2021 februárjáig megvalósuló projekt keretében sor kerül az épület energetikai korszerűsítésére, a meglévő aula átépítésére, a mellékhelyiségek és vizes blokkok felújítására. Új informatikai szaktanterem, és a fejlesztő foglalkozások megtartására alkalmas helyiség kerül kialakításra. Az akadálymentesítés feltételeit kielégítve, akadálymentes lift és parkoló is létesül.

2.sz_ke_speteriskola.JPG

A 2019 februárjában indult közbeszerzési eljárás eredményeként, a Kazincbarcikai Tankerületi Központ az Ornament 2000 Kft.-vel kötött szerződést az építési munkálatok elvégzésére. A munkaterület átadására 2019. augusztus 27-én került sor. A kivitelezési munkálatok a tervezettnek megfelelő ütemben zajlanak, ennek köszönhetően 2020. március végére az előrehaladás elérte az 50 százalékos készültségi szintet.

3.sz_kep_speteriskola.JPG

A Kazincbarcikai Tankerületi Központ „A Sajószentpéteri Kossuth Lajos Általános Iskola Móra Ferenc Tagiskolája infrastrukturális fejlesztése - Iskola 2020” című projekt megvalósításával kívánja még eredményesebbé tenni az intézményt, és emelni az inkluzív oktatás és az iskola által nyújtott szolgáltatások színvonalát.

Vissza