HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESÉLETMÓDX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
aktuális

Lényegesen nagyobb a ténylegesen megfertőzöttek száma

2020. március 23. (hétfő) 12:58
 

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján közölte: a ténylegesen megfertőzöttek száma lényegesen nagyobb, mint a 167 igazoltan fertőzött.

„Jelenleg a vírus terjedésének második szakaszában vagyunk, de gyorsuló lépéseket teszünk a tömeges fertőzések felé” – mondta.

Az igazoltan betegek közül 108 hordozó van, akik nem mutatnak tüneteket, nem betegek. 27-en viszont tüneteket mutatnak, betegek. Kilencen pedig nagyon betegek, kórházi, intenzív ellátásra szorulnak. Meggyógyulhatnak, de komoly veszélyben vannak – fűzte hozzá a kormányfő.

Hét halálos áldozatot is követelt a koronavírus, akik közül öten szív-, érrendszeri és cukorbetegségben szenvedtek, mellettük pedig vastagbél-, illetve daganatos betegségben szenvedő fertőzöttek is voltak. Az elhunytak átlagéletkora 69 év volt.

Orbán Viktor kiemelte: a védekezésben másfél millió védőmaszk áll rendelkezésre, és a héten már 80 ezerre nő a magyar gyártói napi kapacitás, emellett 20 millió pár védőkesztyű, 170 ezer védőruha és 2560 darab lélegeztető áll rendelkezésre.

Mindezeken felül azonban újabb és újabb szállítmányok érkeznek védőfelszerelésekből Magyarországra.

(hirado.hu)

(Címlapfotó: potfolio.hu)

Vissza