HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESÉLETMÓDX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Megjelentek a minimalista táborok, melyek a nehéz helyzetbe került családokon segítenének

2020. május 25. (hétfő) 11:27
 

Új felépítésű táborok jelentek meg a koronavírus-járvány hatására, amik elsődleges célja, hogy alacsony árakon nyújtsanak tábori élményt a nehezebb helyzetbe került családok gyermekeinek – áll a Táborfigyelő gyermektábor-összehasonlító portál közleményében.

A Táborfigyelő tapasztalata szerint megjelentek a minimalista táborok, amelyek már közel 10 százalékát teszik ki a teljes kínálatnak. Itt elsősorban a gyermekfelügyeleten van a hangsúly, valamelyest kevesebb programmal, de kedvezőbb árral. Ezen vakációs lehetőségek díja átlagosan 27 ezer forint alatt van egy-egy turnusra, ez nagyjából 10 ezer forinttal olcsóbb, mint egy hagyományos tábor.

A Táborfigyelő közleménye szerint ezen tábortípus megjelenésének oka, hogy a koronavírus-járvány miatt anyagilag nehezebb helyzetbe került családok számára is tudjanak élménnyel is kombinált gyermekfelügyelet nyújtani a táborszervezők.

Tóth Béla, a Taborfigyelo.hu gyermektábor-összehasonlító portál vezetője szerint a minimalista táborokkal a táborszervezők részéről van egyfajta szolidaritás a nehezebb helyzetbe került családok irányába.

(Forrás: hirado.hu)

Vissza