HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESÉLETMÓDX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
társalgó

"Nem vagyok harsány ember, én más rezgésszámon működöm"

2014. szeptember 27. (szombat) 08:32
 
Egyre sűrűbb a miskolci Pál Dénes élete. A diósgyőri fiú az elmúlt évben megnyerte a Voice első szériáját, és ő lett Magyarország hangja.

Majd két Euroviziós Dalfesztiválon is hallhattuk, tavaly duettben, majd az idén szólóban. Most pedig beválasztották a Sztárban sztár című műsorba, ahol hétről hétre más oldalát kell megmutatnia. Mindezek mellett még önálló, élő zenekaros koncertjére is készül. Az ifjú tehetséget először arról a műsorról kérdeztük, amelyben a Magyarország legsokoldalúbb előadóművésze címért folyik a versengés.

– Láttad a Sztárban sztár első szériáját?
– Igen, volt szerencsém az első széria néhány adását élőben megtekinteni stúdióban. Nagyon jól szórakoztat, olyan kihívások elé állítja a versenyzőket, amiről nem is gondolják a nézők, hogy mekkora munka. Hétről hétre vadonatúj dolgokat kell megtanulni. Megkapjuk, hogy milyen előadót fogunk  alakítani, és neki nem csak a hangját, hanem a mozgását, a mimikáját, mindenét le kell vennünk. Nagyon jó feladat ez, hiszen így több oldalamat is megmutathatom.

[1_960] pal-2.jpg
– Hogyan történik a felkészülés?
– Vasárnap véget ér a műsor, amikor megkapjuk a feladatot. A hétfő ugyan szabadnap, de keddre már teljesen tudni kell a dalt, később jön a tánc és a ruhapróba. Mindezek teszik vasárnapra teljessé produkciót. Időben, erőfeszítésben koncentrálni kell, hogy minél tökéletesebb legyen a produkció, és hogy vasárnapra belerázódjon az ember a feladatba.

– Voltál már ByeAlex, Gergely Robi és Karádi Katalin is. Hogyan összegeznéd az eddig történteket?
 – A Kedvesem esetében a zsűri inkább az eredeti dalt kritizálta, én mindenesetre megpróbáltam a maximumot kihozni a dalból. Ebben az esetben egy statikus szerepet kaptam, ahol állványhoz voltam kötve. Gergely Robi esetében már elengedtem az állványt és már egy kis mozgás is lehetett. Karádi Katalinnál megpróbáltam a gyengébbik nemhez illő módon sétálni. Bár megjegyzem, azon  csodálkozom, hogy a nőket nem éri baleset a magas sarkújukban. A folytatásban szívesen kitörnék egy nagyobb ívű dalban, amivel meg lehet mutatni, hogy többet is tudok. Persze tisztában vagyok vele, hogy ami a feladat, azt kell teljesíteni.

– Úgy tűnik, kedvez neked a zsűri, hogy mindig mély hangú karaktereket kapsz…
– Mindenki azt hiszi, hogy ezek mennyire testhez álló feladatok, viszont az, hogy ez ne legyen paródia, hanem nagyon hiteles legyen, na azaz igazi feladat. Ha félvállról venném az egészet és azt gondolnám, hogy hú de egyszerű a feladat, akkor lehet, hogy tényleg a paródia irányába menne el
a dolog. Hangban minden esetben próbálom ugyan azt hozni, mint az eredeti.

– Eddig nem ismertük a humoros oldaladat, most ebben a műsorban ezt is megmutathatod.
– Sokan azt hiszik, hogy nagyon komoly ember vagyok, de én nem érzem ezt. Bár az már többször kiderülhetett, hogy nem vagyok egy harsány valaki, nem én vagyok a társaság középpontja. Egyszerűen én más rezgésszámon működöm, illetve én nem oldódom olyan könnyen, mint mások.

– A sok munka mellett milyen gyakran jársz haza Miskolcra?
– Nem túl sűrűn, de amikor a lehetőségem engedi, akkor hazalátogatok. Most éppen sok minden összejött itthon, osztálytalálkozóm lesz, meg édesanyám névnapját is most ünnepeljük.

– Vannak olyan miskolci barátaid, akikkel tartod a kapcsolatot?
– Van egy baráti társaság, ami a legjobb barátokból verődött össze, velük voltam például nyaralni is. Persze vannak olyan osztálytársaim is, akiket az érettségi óta nem láttam.

– Elfoglalt vagy mostanában?
– Igen, minden napom nagyon sűrű. Egyrészt leköt most a televíziós műsor, de emellett készülök saját koncertre is, úgyhogy sok a tennivalóm. Régi vágyam volt egyébként, hogy élő zenekaros koncertet adjak. Budapesten debütálunk, de bízom benne, hogy az ország több pontján is felléphetünk, Miskolcon is nagyon szeretnénk megmutatni magunkat. Sikerült egy olyan repertoárral készülni, ami nagyon lendületes, vannak benne régebbi és új dalok, mostani slágerek is. Úgy érzem, jól sikerült.

PÁL DÉNES
Született: Miskolc, 1991. 03. 19.
Családi állapota: nőtlen
Csillagjegy: halak
KEDVENCÜNK KEDVENCEI:
Előadó: Josh Groban, Ákos
Dal: February Song
Zenei műfaj: pop, rock, klasszikus
Könyv: Stephen King írásai
Film: Forrest Gump
Hobbi: fotózás, biciklizés
Étel: halászlé, brassói aprópecsenye
Ital: tea, sör

(Dávid Ildikó)

Vissza