HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESÉLETMÓDX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
társalgó

Novák Henriett: „Mindig nagyot álmodok”

2015. január 26. (hétfő) 18:44
 
Rimaszombat – Miskolc – Budapest – Los Angeles. Ez Novák Henriett életútjának eddigi mérföldkövei. A Jóban, rosszban egykori csinos szereplője a film fővárosában tanult színészetet és készül arra, hogy bekerüljön az amerikai filmek forgatagába.

Felvidéki lányból miskolci diák, majd Budapesten az egyik ismert tv sorozat szereplője lettél. Azonban mire megmelegedtél volna a fővárosban már Los Angelesben voltál. Mi hajt a vándorlásra?

Úgy érzed vándorlok? Ami azt illeti 7 éves koromtól színész akartam lenni, és ez a belső késztetés terelt Miskolcra, dráma tagozatos gimnáziumba, majd a továbbtanulás és a sorozat Pestre, s végül Los Angeles, a filmezés fellegvára. Tanulni, tapasztalni, a szakmámban a lehetőségeimhez, kitartásomhoz mérten a legjobban teljesíteni és világot látni.

[1_960] heni7.jpg

Mi lesz következő állomás?

Egyelőre úgy érzem Los Angelesben maradok, persze az öt éves tervben benne van az utazás, más kultúrák felfedezése, új tapasztalatok megszerzése. A bázis egyelőre az Angyalok városa.

Milyen szakmai célokkal érkeztél az USA-ba, mit sikerült elérni belőle eddig?

Mindig nagyot álmodok, és nyilván a cél mindezt el is érni. Egyelőre az alapozásnál tartok, az angolom fejlődik, meg van a zöldkártyám, egyre bővítem a kapcsolati rendszerem, színész iskolákba járok. Lassan haladok azon a bizonyos ranglétrán, rövidfilmekben, web sorozatokban szerepelek, és ha minden igaz a napokban írok alá egy ügynökséghez, akik biztosítják, hogy végre sorozatok és filmek meghallgatásain is részt vehessek.

[0_960] heninovak.jpg

Magyarként milyen Los Angelesben élni?

Los Angeles kozmopolita város, a világ minden tájáról érkeznek ide emberek, s az a ritka, ha valaki itt született és nevelkedett… Nagyon befogadónak tartom az ittenieket. Van egy kis magyar közösség, tartjuk a kapcsolatot, segítünk egymásnak.

Milyen emlékeket őrzöl Miskolcról, mikor jártál itt utoljára?

Miskolcon négy csodálatos évet töltöttem. A Zrínyi Ilona Gimnázium dráma tagozatos diákja voltam és kollégista a Teleki Tehetséggondozó Kollégiumban. Örökre szóló barátságokat kötöttem, s nagyon szerencsés vagyok, mert kívételes tanáraim voltak. Osztályfőnökömnek, Hencz Andreának és dráma tanárnőmnek, Eisner Évának, szakmailag és emberileg is rengeteget köszönhetek.

[2_960] heni1.jpg

Sajnos nagyon ritkán jutok el Miskolcra. Ha sikerül hazautaznom, általában Rimaszombaton vagy Pesten tartózkodom. Utoljára öcsémet látogattam meg Miskolcon, az Egyetemvárosban.

A magánéletedről  egy-két újsághírt leszámítva sosem lehetett olvasni. Kivételesen mit tudhatunk meg erről?

A magánéletem köszöni szépen jól van. Lehet, ez a mondat szemtelenre sikeredett!- zárta a beszélgetést huncut mosoly kíséretében Novák Henriett.

 

Csontos László

Vissza