HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESÉLETMÓDX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
aktuális

Pártütés

2019. április 19. (péntek) 23:39
(Latrán Béla jegyzete) Az EP választáson külön induló szövetséges ellenzéki pártok, miközben kifelé a szebbik arcukat mutatják, a háttérben kíméletlenül csépelik egymást. Az EP választáson külön induló szövetséges ellenzéki pártok, miközben kifelé a szebbik arcukat mutatják, a háttérben kíméletlenül csépelik egymást.

 Hozzáteszem, ez teljesen érthető, mert most következik az utolsó olyan megmérettetés, amely az őszi önkormányzati közös listákon elfoglalandó pozícióban kiindulási alapként szolgálhat. A tét ezen pártok számára a politikai túléléséről szól, így hát a harcban minden eszköz megengedett, amivel élnek is a szereplők. Gyurcsány ébredt megint először. A DK, azzal, hogy kimondta azt, amit a szocik csak gondolnak, nyíltan ráhajtott az MSZP szavazóira. De az MSZP-Párbeszéd sem volt rest, ők a zöld választókat szednék el az LMP-től, igaz ezekre a Momentum is pályázik. E négy párt a budapesti kerületi képviselői helyeket úgy osztotta fel egymás közt, hogy abból kihagyták az LMP-t és a Jobbikot, feltételezve, hogy e két alakulat ősszel már nem lesz tényező a fővárosban.

E marakodás dacára az ellenzékiek nagyon hasonló elvek mentén képzelik el az EU jövőjét. Támogatják, hogy az egymással versengő szuverén nemzetállamok gazdasági szövetsége helyett egy föderalista, nemzetek feletti, tekintélyelvű európai birodalom jöjjön létre, ahol egyre inkább igyekeznek központosítani, ellenőrzése alá rendelni, szabályozni mindent. A baloldal számára ez a gondolat magától értetődő, hiszen politikai elődeik a múltban már voltak helytartói egy magát internacionalistának nevező birodalomnak. De közrejátszik elképzelésükben a gyengeségük is, mert külső segítség nélkül nem lennének képesek a kormánypártok legyőzésére.

Ha az Európai Parlamentben a nemzeti érdek és a pártérdek öszszeütközésbe került, a különböző országok politikusai általában a hazájuk mellett voksoltak, vagy elkerülték az állásfoglalást. Nem így a magyar baloldali képviselők, akik minden esetben pártkatonaként szavaztak, akár migránskvótaügyről, akár Magyarország elítéléséről volt szó. De meg kell mondani, hogy a Jobbikos Balczó Zoltán sem utasította el a hazugságoktól hemzsegő Sargentini jelentést. Ezek a cselekedetek még a politikailag semleges választópolgárokban is visszatetszést keltettek. Ez mutatkozik meg a közvélemény kutatási eredményekben is. Na és az is látszik, hogy eljut az érintettekhez a Fidesz-KDNP bevándorlásellenes álláspontja, amit Kocsis Máté így foglalt össze: „Európa jövőt választ magának, a választás tétje, hogy az uniónak bevándorlásellenes, vagy bevándorláspárti vezetői lesznek-e. A választóknak emellett arról is dönteniük kell, hogy Európa az európaiaké marad-e, vagy átengedik a helyet más kultúrából, civilizációból érkezőknek.”

A bevándorlás támogatása hozzájárul a keresztyén kultúra, a nemzetállamok gyengítéséhez, a megszokott európai bérszínvonal csökkentéséhez, segíti az európai birodalom létrejöttét. Az egész folyamat végsősoron a multinacionális monopóliumok érdekét szolgálja.

Vissza