HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
társalgó

Rúzsa Magdi: „A Megasztárral valóra váltak az álmaim”

2008. szeptember 17. (szerda) 11:18
 

Ha nem jelentkeztem volna az előző Megasztárba, akkor most biztos ott lennék a válogatáson. Mert olyan szinten ki akartam törni, és valamit kezdeni magammal, az életemmel,  hogy megragadnám az alkalmat  – kezdte a beszélgetést Rúzsa Magdi, az aranytorkú énekes. A vajdasági lány, a tehetségkutató verseny előző szériájának győztese október közepén Miskolcon vendégszerepel.

[2_300] RuzsaMagdi.jpg

- Mit szólsz a mostani zsűri összetételéhez, kit hiányolsz leginkább a soraikból?

- Az én zsűrim is fantasztikus volt, a mostani zsűritagok is kiválóak, valamennyien tiszteletre méltó személyiségek.

- Van-e olyan vajdasági ismerősöd, aki a te példádat követve benevezett a versenyre?

- Konkrét személyről nem tudok, arról viszont hallottam, hogy az idén is nagyon sokan jelentkeztek a Vajdaságból.

- Véleményed szerint mi szükséges ahhoz, hogy valakiből Megasztár legyen?

- Jó énekhang, hiszen egy énekversenyről van szó, nagyon fontos, hogy az illető egyéniség legyen, és legyen mondanivalója. De végül is a közönség dönt, úgyhogy igazából a nézők tudnának beszélni arról, miért szimpatikus az az énekes, aki ezt a címet megkapja.

- A népszerűség mellett mit nyújtott neked a Megasztár?

- Az álmaim beteljesülését. Nincs annál jobb, mint amikor az ember azt csinálhatja, amit a legjobban szeret. Nekem megadatott.

- Magyarország mennyire vált az otthonoddá?

- Teljes mértékig. Itt kaptam lehetőséget arra, hogy boldog ember lehessek, úgyhogy én itt abszolút otthon érzem magam.

- Milyen tanácsokat adnál a mostani indulóknak?

- Nem szívesen adnék tanácsot, mert azt gondolom, mindenkinek magának kell megtapasztalnia, hogy mit hogyan kell és érdemes csinálni. Annyit azért mégiscsak javasolnék, hogy mindenki próbálja önmagát adni, és fontos, hogy megfelelően viszonyuljon a színpadhoz és a közönséghez.

- Te már Sztár lettél. Kellett változtatni magadon?

- Igen. Meg kellett tanulnom, hogy nem szabad hiszékenynek lenni. Az embernek meg kell szűrnie, hogy kiben mennyire bízik. Egy kicsit meg kell keményedni ahhoz, hogy valaki jól tudjon mozogni ebben a világban, ami nem csak a csillogásról szól.

- Az ismertség változtatott a kapcsolataidon? Megmaradtak a régi barátok?

- Megmaradtak, sőt nagyon-nagyon fontosak számomra. Ők jelentik nekem az igazi hátteret. Ragaszkodom hozzájuk, úgyhogy semmit nem változott a kapcsolatunk.

- 2007-ben kilencedik lettél az eurovíziós dalfesztiválon. Mit nyújtott neked ez a megmérettetés?

- Ehhez az eredményhez még hozzá kell tennem, hogy elhoztam egy szakmai első díjat is. Én ezt mindenhol igyekszem elmondani, mert nagyon büszke vagyok rá. Ezen túl szerintem a kilencedik hely is fantasztikus eredmény volt, amit szerintem annak köszönhettem, hogy teljesen más volt a produkcióm, mint amit a fesztiválon egyébként megszoktak. Szóval én azt gondolom, ez teljes siker volt.

- Csányi Sándor színművész tervei szerint iskolát alapít a színészet és az éneklés iránt érdeklődő fiataloknak, többek között a te segítségeddel. Mit fogsz tanítani?

- Én nem fogok tanítani. Egy-két alkalommal hív majd meg, mint vendéget, hogy beszéljek a tapasztalataimról. Úgy érzem, én nem tudnám nevelni az embereket, úgyhogy inkább, mint mesélő veszek majd részt az oktatásban. Azt mondom majd el a fiataloknak, hogy közszereplőként mire kell felkészülniük, odafigyelniük.

- Rövidesen új nagylemezed jelenik meg. Kikkel dolgoztál együtt, lesz-e rajta saját dal?

- A zenekarommal raktuk össze a lemez anyagát, illetve Madarász Gáborral és Závodi Gáborral dolgoztunk együtt. Lesz rajta egy saját nóta is, emellett két dal kivételével a szövegeket is én írtam.

- Októberben Miskolcon lépsz fel, a Boban Markovic Orkestarral. Róluk mit kell tudni?

- Ez egy 20 éves múltra visszatekintő rézfúvós zenekar, a 13 muzsikus a dél-szerbiai Vladicin Hanban él, akiket az elmúlt 12 évben egyáltalán nem lehet megkerülni Szerbiában, az elmúlt 5 évben Magyarországon, és 3 éve Európában sem. Az apa és (most már) fia vezette együttes olyan felejthetetlen filmekhez fújta, mint az Emir Kusturica által rendezett Arizónai álmodozók vagy az Underground.  Nagyon szeretek velük együtt zenélni. Ők a gypsy rézfúvós vonulat alapegyüttese. Azt gondolom, hogy fantasztikus műfaj amit ők képviselnek.

- Milyen dalokat hallhat majd tőled a közönség Miskolcon, elénekled a régi számokat is?

- Ez még titok. Annyit elárulok, hogy a kedvenceimet fogom elénekelni. Olyan dalok hangzanak majd el, amiket eddig csak egy alkalommal énekeltem az Arénában.

[1_t] Magdi.jpgNÉVJEGY

Születési ideje: 1985. november 28.
Családi állapota: hajadon

KEDVENCÜNK KEDVENCEI

Zene: elsősorban rock, de mindenféle zenére nyitott
Film: Elfújta a szél, Angyalok városa
Könyv: Száz év magány
Hobbi: séta régi romos helyeken, kutatás padlásokon
Étel: libamáj, kacsasült
Ital: sör, bor, ásványvíz
Férfiideál: egy a lényeg, hogy szerethető legyen

Vissza