HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
társalgó

Tánclépés Ádok Zolival az Eurovíziós Dalfesztiválon

2009. március 11. (szerda) 12:10
 

Márk és Tompos Kátya visszalépése után kiderült, Ádok Zoli képviseli hazánkat az Eurovíziós Dalfesztiválon. A zsűri 103 induló közül döntött a Csillag születik egykori sztárja mellett. A 32 éves fiatalember nagy megtiszteltetésnek érzi a lehetőséget, és nem zavarja, hogy csak a harmadik nekifutás után döntöttek mellette.

- Egyáltalán nem érzem degradálónak, hogy harmadikként gondoltak rám. Nagyon örülök, és hálás vagyok a sorsnak és a Magyar Televíziónak, hogy én képviselhetem hazámat a fesztiválon. Most az a dolgom, hogy a maximumot hozzam ki magamból – kezdte a beszélgetést Zoli, akit táncosként és énekesként is ismerhet a közönség.

- Milyen ösztönzésre neveztél a versenyre?

- Egy kedves rajongóm hívta fel a figyelmemet a versenyre és arra, hogy mindenképpen nevezzek. Nekem igazából annyi dolgom volt, hogy eszembe se jutott, hogy most lesz az Eurovíziós Dalfesztivál. Ezután egyeztettem a kiadómmal és neveztünk, és most hál istennek itt az eredménye.

- Milyen dallal indulsz?

- A Tánclépés című lemezem címadó dalával, amit angol nyelven is felvettünk. Ez a Dance with me.

- Ezek szerint angolul fogsz énekelni. Nem jelent ez nehézséget számodra?

- Egyáltalán nem, ugyanis hat évig éltem Amerikában, sőt éltem Németországban is, így mindkét nyelven magas szinten beszélek.

- Kik segítenek a felkészülésben, és kikkel lépsz fel a színpadon?

- Ami nagyon fontos szerintem ezen a versenyen, az a koreográfia. Ebben Papp Timi lesz a segítségemre. A szabályzat szerint hatan lehetünk összesen a színpadon: három táncos lány lesz velem, valamint két vokalista. Nagyon pörgős előadással készülünk, mind a tánc, mind az ének hangsúlyos lesz. Persze a dal a lényeg, de a trendek azt mutatják, hogy a show is fontos, a látvány sokat számít.

- Magyarok közül idáig a legjobban Friderika szerepelt, 1994-ben negyedik lett. Te milyen eredménnyel lennél elégedett?

(nevet)… - Az elsővel. Őszinte leszek, nagyon maximalista vagyok. Szerintem egy versenyző csak azzal a céllal indulhat el egy versenyen, hogy megnyeri azt. Ennek megfelelően fogok indulni, de hozzon bármit is a sors, örülni fogok neki. Már az nagy eredmény, hogy kijutok a versenyre, külföldi kapcsolatokat építhetek ki, ami segíthet a karrierem során.

[1_960] AdokZ.jpg

- Eredetileg balett táncos vagy, hogy lett belőled énekes?

- Az iskola a balettról, a táncról szólt, de én mellette énekelgettem. Magánórákat is vettem, de arra csak később került sor, hogy musical-színházban is fellépjek. 

- A nagyközönség egy televíziós tehetségkutató versenyből ismerhetett meg.

- Hazajöttem hat év külföldi munka után, és akkor hirdették meg a Csillag születik versenyt. Neveztem, és eljutottam a középdöntőig. Ez elindított egy lavinát, lett egy lemezszerződésem, illetve még színházi szerepek is jöttek.

- Kialakult-e már rajongótáborod? Kapsz-e leveleket?

- Nagyon sok levelet kapok, nagyon sok pozitív visszajelzés érkezik. Ami érdekes, hogy nagyon sokan írnak külföldről, aminek talán most még jobban örülök, hiszen ezen a mostani versenyen magyarok nem szavazhatnak majd magyarokra, csak lelkileg támogathatnak. De nagyon sok külföldi bíztatóm van, akiknek nagyon tetszik az a szám, amellyel a dalfesztiválon indulok.

- Színházban is szerepelsz…

- Igen, a Madách Színházban lépek fel, a József és a színes szélesvásznú álomkabát című darabban, illetve nemrég kaptam meg egy főszerepet szintén a Madách Színházban, a Kontakt című musicalben. Egy eredeti Broadway-koreográfus jön majd New Yorkból, ő álmodja színpadra a darabot, és egyébként ő is választott ki a főszerepre.

- Egy kisebb filmszerepet is kaptál már. Mesélj róla!

- Az Álom.net című filmben játszom, illetve a film két betétdalát énekelem. Ezek rajta vannak a lemezemen is. A filmben egyébként egy énekest játszom, aki az iskolazenekar énekese. 

- Mielőtt a színpadra álltál volna, dolgoztál egy hajón is…

- Igen, de akkor is a színpadon álltam. Ez egy hatalmas hajó volt, saját színházzal, saját társulattal. Nagyon profi csapat volt, nehéz volt bejutni. Ugyanolyan musical show-kat, rock show-kat adtunk elő, mint amilyeneket bármely más profi színházban szoktak.

- Az Eurovíziós Fesztiválon kívül milyen feladatok várnak még rád ebben az évben?

- A színház és a színházi szerepek. Ezen kívül több meghallgatáson is voltam már, amire várom a visszajelzéseket, remélem sikerülni fognak.

Dávid Ildikó

 

Névjegy
Született: 1976.március 22-én Szegeden

Kedvencünk kedvencei

[2_t] AdokZoli.jpgPéldakép: Justin Timberlake
Zene: jazz
Film: Picasso kalandjai
Hobbi: korcsolyázás, görkorcsolyázás
Étel: rakott krumpli
Ital: gyógyteák
Autómárka: Volkswagen
Parfüm: Gucci
Nőideál: vékony, szexi, mosolygós

Vissza