HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Tardi varázslat – megszépült helyszínen várják olvasóikat

2022. december 16. (péntek) 14:15
 

Ismét megújult egy újabb kistelepülési könyvtár. A bükkaljai faluban csaknem 50 millió forintból valósulhatott meg a játszóudvar, a ravatalozó, egy fél kilométeres útszakasz és nem utolsósorban a könyvtár felújítása.

A közösségi ház első emeletén található szolgáltatóhely új bútorokkal gazdagodott. Az ehhez szükséges forrást, 3,8 millió forintot, a Nemzeti Kulturális Alap pályázati támogatásából finanszírozták. A könyvtár berendezésében szakmai és módszertani segítséget nyújtottak a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár munkatársai.

Tállai András, a Pénzügyminisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkár, a térség országgyűlési képviselője ünnepi beszédében kiemelte a kultúra, az olvasás fontosságát. Varga Gábor, a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatója úgy fogalmazott, hogy minden kultúrára fordított forint jó helyre kerül. A hangulatos környezet hozzájárul ahhoz, hogy a fiatalok szívesen térjenek be az épületbe. Kleszó Tibor, Tard polgármestere hangsúlyozta, hogy a most felújított épületben tartják foglalkozásaikat a helyi klubok, ezeknek a közösségeknek meghatározó szerepük van a település kulturális életében. Ezt követően átvett Varga Gábortól egy Szekeres Erzsébet által készített meseillusztrációt. A Magyar Örökség-díjas textil- és képzőművész minden felújított kistelepülési szolgáltatóhelyre szeretné egy-egy munkáját adományként eljuttatni.

IMG_8719 (002).JPG

Vissza