HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESÉLETMÓDX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
aktuális

Több cég segíti a járvány elleni védekezést

2020. április 15. (szerda) 17:32
 

Több cég is segíti különféle felajánlásaival a koronavírus-járvány elleni védekezést: q Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház 15 millió, a kazincbarcikai városi kórház 5 millió, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet másfél millió forint támogatást kapott, országszerte pedig 52 műhelyben vált ingyenessé a kivonuló szakszolgálatok járműveinek a javítása.

A BorsodChem 15 millió forinttal támogatja egy különleges eszköz beszerzésében a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházat, a kazincbarcikai városi kórház tevékenységére pedig 5 millió forintot adományoz - olvasható az MTI-hez elküldött közleményben. Mindezek mellett a járvány okozta veszélyek mérséklése érdekében mintegy tízezer liter, saját gyártású hypót ajándékozott a cég az egészségügyi és szociális intézményeknek, valamint a környező települések önkormányzatainak. Továbbá mintegy tízezer darab szájmaszkot adományozott az ipartelepeinek helyet adó települések önkormányzatai, valamint kulcsfontosságú partnerei számára.

A Mobilitás a Hősök elnevezésű program keretében eddig 52 műhelyben vált országszerte ingyenessé május 31-ig a mentők, a tűzoltók, a rendőrök, a katasztrófavédelem és a kórházak ellátásban résztvevő járművek soron kívüli javítása. Az Autonet Import Magyarország Kft. beszállító partnerei segítségével ingyen biztosítja a javításokhoz szükséges alkatrészeket és anyagokat, a kezdeményezéshez csatlakozott szervizek pedig soron kívül, ingyen végzik a munkát - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

Adományokkal segíti a koronavírus elleni küzdelmet a Design Terminal is: másfél millió forinttal támogatja a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetet, amely ezekben a hetekben azok megsegítésére fókuszál, akiket otthon és tartalék nélkül ért a világjárvány. Emellett ötszázezer forinttal segíti az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítványt a Design Terminal. Az alapítvány a közel félmillió magyar, egyszülős család boldogulását támogatja. Az adományból élelmiszert, tisztítószereket tartalmazó csomagokat állítanak össze azok számára, akik a válság eredményeként bevétel nélkül maradtak a gyermekeikkel. További ötszázezer forintot ajánlott fel a "3D nyomtatás a koronavírus ellen" civil összefogás számára.

Nyolcmillió forint értékű adománnyal segíti az idősotthonok lakóit a Bock Borászat az Ökumenikus Segélyszervezettel együttműködve.

(MTI)

Vissza