HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Több mint 1200 kárpátaljai diáknak és tanárnak szervez táborozást a Rákóczi Szövetség Sátoraljaújhelyen

2023. január 18. (szerda) 11:02
 

MTI - Több mint 1200 kárpátaljai diáknak és tanárnak szervez táborozást január 16. és február 17. között a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Sátoraljaújhelyen a Rákóczi Szövetség, a MOL Új Európa Alapítvány és a Miniszterelnökség támogatásával - tájékoztatta az MTI-t a Rákóczi Szövetség pénteken.

Azt írták, a kezdeményezés célja, hogy a kárpátaljai felső tagozatos és középiskolás diákok és tanáraik kiszakadhassanak a háború sújtotta Ukrajna nehézségekkel teli hétköznapjaiból.

"A kárpátaljai gyerekek és kísérőik egy olyan háborús valóságból érkeznek, amely képes elhomályosítani az élet örömét és szépségeit. Szeretnénk, hogy ebben a néhány napban felhőtlenül jól érezhessék magukat és új élmenyekkel gazdagodhassanak" - mondta Miklósa Erika operaénekes, a MOL Új Európa Alapítvány kuratóriumi elnöke.

A tájékoztatás szerint a táborok ötnapos turnusokban zajlanak majd hétfőtől péntekig a Rákóczi Hotel, Tábor és Rendezvényközpontban, ahová időszakonként kétszáz-kétszázötven diákot várnak. Minden turnusban egyaránt helyet kapnak kulturális, és sportprogramok, kirándulással, a korosztályoknak szóló előadásokkal valamint rendhagyó tanórákkal kiegészítve.

Vissza