HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESÉLETMÓDX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Turisztikai fejlesztés Uppony és Bükkmogyorósd községekben

2021. március 29. (hétfő) 15:31
 

Egyre népszerűbb a kerékpáros, lovas és gyalogos turisták körében a Szilvásvárad-Putnok útvonal, melynek két települése Uppony és Bükkmogyorósd konzorciumot alkotva pályázatot adott be a kirándulók megállítására.

A projekt célja turisztikai megállópont, pihenőhely kialakítása volt Uppony és Bükkmogyorósd településeken, mely mind a gyalogosan túrázók, a kerékpáros turisták mind a gépjárművel, vagy akár lovon érkező látogatók számára pihenési, felfrissülési, vagy étkezési, szabadidő-eltöltési lehetőséget kínálnak.

A pihenőhelyek a Szarvaskő-Putnok közötti kedvelt túraszakaszhoz és útvonalhoz kapcsolódóan kerültek kialakításra, a beruházást a megnőtt kerékpáros és gyalogos turista forgalom tette indokolttá. A pihenőhelyeken többek között esőbeállók, szociális helységek, pad-asztal garnitúrák, tűzrakó helyek (szalonnasütők), kerékpártárolók kerültek kialakításra.

A TOP-1.2.1-16-BO1-2017-00016 kódjelű, „Turisztikai fejlesztés Uppony és Bükkmogyorósd községekben” nevet viselő 73 millió forint értékű pályázattól azt várták, hogy néhány órát a településükön is eltöltenek a turisták és náluk a helyi vállalkozóknál is vásárolnak. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg 100 százalékos támogatásai intenzitással.

Vissza