HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Új képviselő a vármegyei közgyűlésben

2023. január 24. (kedd) 14:11
 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Közgyűlésben tavaly év végén történt lemondással megüresedett egy képviselői mandátum, amelyet a FIDESZ-KDNP által állított vármegyei közös lista soron következő jelöltje kapott meg.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Közgyűlésben Knopp Richárd (Fidesz-KDNP) tagságról való lemondása miatt megüresedett helyet a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Területi Választási Bizottság a FIDESZ-KDNP által állított vármegyei közös lista soron következő jelöltjének, Kápolnai Lászlónak adta. Ezt követően a Bizottság elnöke 2023. január 16-án átadta a megbízólevelet Kápolnai László részére, aki a Vármegyei Közgyűlés januári rendkívüli ülésén letette a képviselői esküt.

DSC_5747_uj tag belso.JPGKápolnai László a Közgyűlés elnöke, Bánné dr. Gál Boglárka és a Közgyűlés tagjai előtt leteszi esküjét.

A Vármegyei Közgyűlés új tagjának eskütétele után – részben a lemondás miatt – a bizottságok személyi összetételét érintő változtatásokról is döntött a testület. A Közgyűlés Jogi és Ügyrendi Bizottságába Knopp Richárd helyett Kápolnai László képviselőt választották meg.

Módosult az Önkormányzati, Nemzetiségi és Civil Kapcsolatok Bizottság (Szeifert Lajos helyett Tóth Tamás nem közgyűlési tag), a Pénzügyi Bizottság (Kápolnai László helyett Ligárt Tamás nem közgyűlési tag), a Területfejlesztési és Turisztikai Bizottság (Orechovszki Péter helyett Kardos-Szöghi Dorottya nem közgyűlési tag) összetétele is. Az új bizottsági tagok megválasztásukat követően szintén esküt tettek.

DSC_5864_uj tagok belso_2.JPGKardos-Szöghi Dorottya, Tóth Tamás és Ligárt Tamás új bizottsági tagokat köszönti Bánné dr. Gál Boglárka.

Vissza