HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESÉLETMÓDX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
aktuális

Újdonságok és sztárparádé a Triatlon nagyhéten

2019. június 27. (csütörtök) 07:14
 

A tiszaújvárosi XXI. MOL Triatlon Nagyhét július 10–14. között kínál kiváló sportolási, szurkolási és kikapcsolódási lehetőséget az érdeklődők számára. A házigazdák sok újdonságot és sztárparádét hozó koncerteket illesztettek be a programba.

Az idei, megújuló eseménysorozat a korábbinál rövidebb időszak alatt, viszont sokkal koncentráltabb formában, intenzívebb élményt nyújtva várja a Tisza-parti várost ilyenkor a határon innenről és túlról is felkereső sportbarátokat, szórakozni vágyókat. A napok számának csökkentését a tiszaújvárosi önkormányzat vezetőivel együtt határozták el a rendező Tiszaújvárosi Triatlon Klub képviselői, tették mindezt úgy, hogy a két évtizedes értékeket természetesen tovább gondozzák.

TRIATLON-2.jpg

A változásnak az is pozitívuma, hogy a hazai viszonylatban egyedülálló, több napos, ingyenes sport- és kulturális fesztivál napjainak csökkentésével kevésbé teszik próbára a helyi lakosok türelmét. „Cserébe” az idei koncerteken Magyarország legnépszerűbb előadói közül, mások mellett az Edda, a Neoton, a Quimby, a Punnany Massif, a Jetlag és a Wellhello is tiszteletét teszi Tiszaújvárosban.

A szabadidősport események közül a legnépszerűbbek megtalálhatóak az idei „étlapon” is, lesz kerékpár-, és futóverseny, és nem marad el a Turista Triatlon, valamint a sakkverseny sem. Új programelem a „Tiszaújváros Warrior”, mely korszerű és népszerű versenyforma. A város szívében felépített akadálypályán meghívott ismert emberek és civilek mérik össze ügyességüket, tudásukat, gyorsaságukat. Megújul a Jabil 1/3 Maraton utcai futóverseny is, melynek különlegessége, hogy idén „Sunset-run” lesz, hiszen a rajt időpontja 20.00 óra. A nagyhét fő attrakciója továbbra is a világkupa, mely része a 2020-as tokiói olimpia kvalifikációs sorozatának.

A nagy érdeklődésre számot tartó erőpróba felvezetését jelenti az ETU Triatlon Junior Európa-kupa, és a Magyar Utánpótlás Gála. A vasárnapi junior Európa-kupa döntőn élő webes közvetítés lesz, míg az elit világkupa fináléját élő televíziós közvetítésen is figyelemmel kísérhetik az érdeklődők.

Idén sem maradhat el a gasztronómiai közösségi programot jelentő Bogratlon bográcsfőző fesztivál a Dísztó körül, melynek különlegessége az lesz, hogy szombaton egy térben és egy időben rendezik meg a junior Európa-kupa és a világkupa selejtező-futamait.

Vissza