HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESÉLETMÓDX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Vádat emeltek az élettársát halálra verő idős férfi ellen

2019. október 29. (kedd) 13:41
 

Vádat emeltek egy 85 éves férfi ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt, mert 2018 januárjában agyonverte élettársát - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség hétfőn az MTI-t.

 Miskolci László főügyész közleménye szerint a vádlott 29 éve élt élettársi kapcsolatban az asszonnyal Mezőnyárádon. Négy évvel ezelőtt a kapcsolatuk megromlott, naponta veszekedtek, bántalmazták egymást. A nő általában a vádlott gyermekeit és unokáit szidalmazta trágár kifejezésekkel, emiatt a férfit már nem is látogatta a családja.
    Tavaly januárban is veszekedtek, majd amikor a sértett a fáskamrába ment tüzelőért, a vádlott követte őt. A nő azt kiabálta neki, hogy "üssön meg a guta az unokáddal együtt!", a férfi erre felkapott egy fahasábot, és többször fejen ütötte vele élettársát.
    A nő elesett, a fejét beütötte egy vasfelnibe, és a négy-nyolc óra múlva koponyacsonttörés miatt bekövetkező haláláig az átlagost meghaladó testi, lelki gyötrelmet szenvedett el  - írta a főügyész.
    A vádlott látta, hogy a nő nem mutat életjelet, ettől megrémült, a fahasábot bedobta a fáskamrába, a vért pedig seprűvel próbálta eltakarítani. Ezután gyógyfürdőbe ment, utána pedig meglátogatta a gyerekeit. Este megnézte a holttestet, majd átment egy ismerőséhez, és közölte vele, hogy az élettársa meghalt. A szomszéd értesítette a rendőrséget.

(MTI)

Vissza