HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESÉLETMÓDX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Valóra vált a felsővadásziak álma

2020. november 6. (péntek) 09:46
 

Immár egy felújított új könyvtár várja az olvasókat Felsővadászon. A helyi önkormányzat a helyiségek kifestésében és a felnőtt rész bebútorozásában nyújtott segítséget. A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár szőnyeget vásárolt, valamint a gyermekkönyvtár berendezését is megcsináltatta.

Felsővadászon az elmúlt időszakban könyvtárbusz biztosította az olvasók számára a könyvtári szolgáltatást. A megyei könyvtár kezdeményezte, hogy a településen könyvtár legyen, mely számukra kedvező lehetőségeket tartogat. Tóth Gábor polgármester nyitott volt az elképzelés iránt, így megkezdődhetett a helyi könyvtár felújítása.

Az épület belső helyiségeinek festését a közfoglalkoztatottak bevonásával valósították meg, valamint a felnőtt részlegbe is új bútorok kerültek, így méltó körülmények várják az olvasni vágyókat. A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár több mint 660.000 Ft-os támogatásával a gyermekkönyvtárba vásároltak bútorokat, valamint szőnyeget.

20201022_111844.jpg

A felújítás során nemcsak Felsővadász Község Önkormányzata, valamint a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár nyújtott segítséget, hanem a helyi óvoda dajkái is, akik különböző mesefigurákat festettek a falra.

Az ünnepélyes átadón Demeter Zoltán a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy meg kell mutatni az értékeket, melyeket elsősorban a könyvekből ismerhetnek meg. A fiatalok számára nagyon fontos, hogy könyvtárlátogatókká váljanak.

20201022_121639.jpg

Szarvas Beatrix az olvasás fontosságát emelte ki, valamint azt, hogy büszkék a mostani immár 75. könyvtárátadójukra. Egy kistelepülés életében elengedhetetlen, hogy legyen állandó könyvtára, ahová az emberek betérhetnek mutatott rá a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatóhelyettese.

Az ünnepséget a Kiss Kata Zenekar és a helyi óvodások műsora tette emlékezetessé.

Vissza