HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESÉLETMÓDX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Eltévedtek a szögligeti erdőben

2018. augusztus 7. (kedd) 16:11
Egy turista család, két felnőtt és két gyerek eltévedt a szögligeti erdőben. Keresésükre komoly erőket vetettek be a hatóságok, amelynek köszönhetően néhány óra alatt sikerült megtalálni őket. Jó lecke volt számukra az erdei tájékozódásból, másoknak pedig remélhetően figyelmeztető jel, hogy a hegyek nem autópálya, nincs mindenütt térerő és navigáció.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába hétfőn 21 óra 40 perckor érkezett bejelentés szerint egy szögligeti vendégházból a délutáni órákban kirándulni indult egy család. A 34 éves édesapa, a 31 éves édesanya, továbbá 5 éves kisfiúk és 3 éves kislányuk a megbeszélt vacsoraidőre azonban nem ért vissza a szállásukra. Feltételezhető volt, hogy a környéket nem ismerő család eltévedt a rengetegben.

 A bejelentést követően az ismert telefonszámon, illetve az interneten, egy közösségi háló segítségével felkutatott elérhetőségen a család nem volt elérhető. A kutatásban a rendőrök mellett természetvédelmi őrök és a katasztrófavédelem munkatársai gyalog, autóval, hőkamerával, éjjellátó készülékkel keresték a családot. Az erőfeszítések végül kedden hajnalban vezettek eredményre. A keresetteket esőbeállóban találták meg erősen átfázva és fáradtan, de szálláshelyükre épségben megérkezhettek.

Vissza