HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANAJÁNLÓVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESÉLETMÓDX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

„Szövetségben a magyar mezőgazdaságért” Országjáró fórum Felsőzsolcán

2019. április 11. (csütörtök) 02:07
 
Az Európai Bizottság az elmúlt év novemberében jelentette be ajánlását az agráriumról, és az nagyon rossz - mondta Erdős Norbert, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője szerdán a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Felsőzsolcán.

A politikus a helyi gazdafórumot megelőzően tartott sajtótájékoztatón azt mondta: az Európai Unió egyik legjobb politikája az agrárpolitika volt, a bizottsági állásfoglalás most ezt próbálja "szétverni".  Közölte: Magyarország ezt elutasítja vagy tartózkodik. "Jómagam tartózkodtam, azért, mert fennáll a veszélye annak, hogy ha az agrárbizottság elutasítja, akkor a magyar agrárgazdaság borzalmas körülmények közé kerül" - tette hozzá.

[5_960] _MG_4693.jpg

Erdős Norbert azt mondta: az ajánlás a mostani támogatás 16,4 százalékának elvonásáról szól, és minden tagállamot érintene, ugyanakkor az agrárpolitika az egyetlen, amelynek a szavazása még nem történt meg. "Bízom abban, hogy a következő parlament sokkal jobb lesz" - jelentette ki az EP-képviselő, hozzátéve: a magyar választókat pártállástól függetlenül arra biztatja, hogy támogassák a Fidesz-KDNP listáját, így az agrárium támogatása is ideológiáktól mentes lesz.

[1_960] _MG_4895.jpg

Csöbör Katalin (Fidesz), Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 1-es számú választókerület országgyűlési képviselője elmondta: Magyarország gazdasági növekedésében kiemelkedő szerepe van a mezőgazdaságnak, amely 2010 és 2018 között másfélszeresére növelte teljesítményét. A kormány a gazdaszervezetekkel együttműködve ennek folytatására törekszik - közölte, megjegyezve: a dinamikus fejlődést az Európai Bizottság veszélyezteti, hiszen az agráriumnak juttatandó pénzek egy részét, 15-20 százalékát a migránsokra szándékozik fordítani.  "Ezt mi nem fogadhatjuk el, küzdeni, harcolni kell ellene" - mondta Csöbör Katalin.

[4_960] _MG_4926.jpg

[2_960] _MG_5069.jpg

A fórumon Taskó József Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének B.A.Z. megyei elnöke is felszólalt aki beszédében hangsúlyozta, hogy nem engednek a gazdák pénzéből. A MAGOSZ és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a leghatározottabban kiáll az agrártámogatások megvédése mellett.

(MTI, Kulcs Magazin)

Vissza