HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANAJÁNLÓVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESÉLETMÓDX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Szerencsi városnap

2019. április 13. (szombat) 09:42
 
1605. április 17-20. között Szerencsen ülésezett a Magyar Országgyűlés. A rendek - a szabadságharc sikerein felbuzdulva - Bocskai Istvánt választották Magyarország fejedelmévé. Ez a dátum szolgáltatta az alapot ahhoz a döntéshez, hogy a város napjaként, minden évben megemlékezzenek az 1605-ben megtartott történelmi eseményekről.

Ennek kapcsán tartották meg azt az ünnepi testületi ülést, amelyen elismerésben részesítették azon személyeket, akik huzamos időn keresztül járulnak hozzá a település gazdasági, társadalmi és szellemi életének fejlődéséhez, közösségének építéséhez.

[7_960] _MG_5514.jpg

A kitüntetések átadását megelőzően Koncz Ferenc országgyűlési képviselő és Nyiri Tibor polgármester köszöntötte az ünnepségen megjelenteket - hangsúlyozva beszédükben, hogy egy település közösségében illő értékelni, elismerni, megbecsülni a város azon polgárait, akik a közösségért önzetlenül tesznek le az asztalra értéket. Megjegyezték, az a pillanat, amely arra a döntésre készteti a város önkormányzatát, hogy elismerésben részesítsen egy személyt, elsősorban lelki okokból, közösségépítés szempontjából fontos, e személyek erősségei a városnak, munkájukért a legnagyobb köszönet jár.

Koncz Ferenc itt jelentette be, hogy a Kormány elfogadta a 37.sz. főútvonal Szerencsig történő kétszer kétsávosítását, aminek végére három év múlva kerül sor.

[5_960] _MG_5598.jpg

Az ünnepi eseményen „Szerencs Város Díszpolgára” kitüntetést vehetett át Koncz Ferenc országgyűlési képviselő a város társadalmi, gazdasági, kulturális fejlődése, hagyományai megőrzése érdekében végzett kiemelkedő munkájáért.

[0_960] _MG_5672.jpg

„Pro Urbe Szerencs” kitüntetést vehetett át dr. Sütő Szilveszter a város közéletében és az egészségügy területén végzett kiemelkedő szakmai teljesítményéért. Szerencs Város Közszolgálatáért kitüntetést vehetett át Szabó Tibor és Gaál Mihály, a település közéletében a közszolgáltatás területén elért kimagasló, önkéntes társadalmi tevékenységéért. A Szerencs Város Közösségéért Polgármesteri Elismerő Oklevelet a tragikus hirtelenséggel elhunyt Komlósi Lajos labdarúgó játékvezetőnek ítélték, az elismerést Komlósi Lajos lánya vette át.

[1_960] _MG_5635.jpg

A B.-A.-Z. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK) Küldöttgyűlése „Hermann Lajos Kamarai Díj Szerencs díjat alapított 2007-ben kamarai tagsággal rendelkező szerencsi székhelyű vállalkozásoknak, a díj évente egy alkalommal, Szerencs Város Napján adományozható. Ebben az esztendőben a Tamás és Társa Bt. érdemelte ki az elismerést, amelyet Bihall Tamás a BOKIK elnöke és Nyiri Tibor polgármester adott át Tamás Tibornak.

A rendezvényen készült további képeinket itt tekinthetik meg: https://www.facebook.com/pg/kulcs.kozeletkulturacsalad/photos/?tab=album&album_id=2510529385842905

(fotók: Kulcs Magazin, szöveg:SL)

Vissza