HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANAJÁNLÓVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESÉLETMÓDX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Épületszentelés a Jezsuitában

2019. május 15. (szerda) 07:20
 
Május 14-én ünnepélyesen átadták valamint megszentelték a Multifunkciós Közösségi Tér épület, illetve a Szent József épület bővítésével megvalósuló labor és egyéb funkciójú termeket a Jezsuita Rend „Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégiumában, Miskolcon.

A rendezvényen köszöntőt és beszédet mondott Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár és Kriza Ákos, Miskolc város polgármestere, Holczinger Ferenc S.J. iskolaigazgató, P. Vízi Elemér S.J., a Jézus Társasága Magyarországi Rendtartomány provinciálisa. A felszólalások elhangzása után, Ternyák Csaba egri érsek pedig megáldotta az épületeket.

[1_960] 2.jpg

További képeink: https://www.facebook.com/pg/kulcs.kozeletkulturacsalad/photos/?tab=album&album_id=2536779119884598

A jezsuita rend a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium oktatási infrastruktúra fejlesztésére nyert bruttó 567 millió forint vissza nem térítendő támogatást egy EFOP-pályázat keretein belül. Ezen összeget a rend – a kivitelezési árak emelkedése miatt – további bruttó 100 millió forinttal egészítette ki egyéb forrásból. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

Vissza