HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANAJÁNLÓVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESÉLETMÓDX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Sikeresen befejeződött a Borsodbótai Körzeti Általános Iskola felújítása

2019. június 14. (péntek) 14:12
 

Kedden délután átadták a megújult Borsodbótai Körzeti Általános Iskolát. Az EFOP-4.1.3-17-2017-00443 kódszámú, tanulást segítő terek infrastrukturális fejlesztésére kiírt projekt 24.991.629.- Ft vissza nem térítendő támogatásból valósult meg.

[0] IMG_20190604_121137.jpg

A felújítás keretében korszerűsítették az iskolaudvar térburkolatát és a sportpálya burkolatát is. A fejlesztés a megfelelő infrastrukturális háttér kialakításával hozzájárul, hogy az állami fenntartású köznevelési intézmények megelőzzék, illetve csökkentsék az intézmény tanulói lemorzsolódását, a végzettség nélküli iskolaelhagyók számát.

A térségben hét iskola újul meg, így az itt tanuló diákok már modernebb környezetben folytathatják a tanulást.

Az átadó ünnepségen részt vett Markovicsné Demeter Edina megbízott tankerületi igazgató, valamint Ujlaki Istvánné, a Kazincbarcikai Tankerületi Központ gazdasági igazgatója, aki megköszönte mindazok munkáját, akik részt vettek a projektben. Elmondta, hogy a felújítás keretében korszerűsítették az iskola mindkét udvarát és a sportpályát. A pályázat keretén belül lehetőség nyílt új, modern eszközök beszerzésére is. Kevés idő állt rendelkezésre, de szoros összefogással sikerült időben befejezni a munkát. Ezt követően ismertette a projekt megvalósítás részleteit.

Szipoláné Kriston Judit, az iskola igazgatója köszönetét fejezte ki a támogatásért, és hogy ezáltal lehetőséget kaptak arra, hogy az iskola diákjai modernebb környezetben folytathassák a tanulást. Megköszönte Gulyás János polgármester Úr támogatását és segítségét, illetve hogy megkönnyítették a felújítási munkálatokat azzal, hogy a keletkezett hulladékokat elszállították és hasznosították.

Majd az átadó ünnepség egy kerekasztal beszélgetéssel folytatódott, amely keretében az iskola tanárai elmondták, hogy Ők is és a diákok is nagyon örülnek a felújításnak, örömmel veszik birtokba a modern iskolaudvart és a sportpályát.

Külön megdicsérték a fővállalkozót, hogy milyen becsületes munkát végeztek. Annak ellenére, hogy a tanítási időszakban történt a felújítás, a vállalkozóval együttműködve sikerült gördülékenyen megoldani, hogy az oktatás a munkálatok alatt is zavartalanul folyhasson.

Az iskola testnevelés tanára elmondta, hogy a diákok nagyon várták már, hogy elkészüljön az új sportpálya és azt nagy lelkesedéssel veszik birtokba.

Vissza