HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANAJÁNLÓVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESÉLETMÓDX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Sikeresen befejeződött Putnokon a Gomba Levente Gimnázium felújítása

2019. június 14. (péntek) 14:26
 

Kedden délután Putnokon átadták a megújult Gomba Levente Gimnáziumot. Az EFOP-4.1.3-17-2017-00465 kódszámú, tanulást segítő terek infrastrukturális fejlesztésére kiírt projekt 50.000.000.- Ft vissza nem térítendő támogatásból valósult meg.

[0] GLG_sajto_foto.JPG

A megvalósított projekt hosszú távú célja a 21. század követelményeinek megfelelő köznevelési infrastruktúra biztosítása, amely által minőségi oktatásban, értékközvetítő, támogató nevelésben részesülhetnek a tanulók. A fejlesztés a megfelelő infrastrukturális háttér kialakításával hozzájárul, hogy az állami fenntartású köznevelési intézmények megelőzzék, illetve csökkentsék az intézmény tanulói lemorzsolódását, a végzettség nélküli iskolaelhagyók számát.

A felújításnak köszönhetően megvalósult a tantermi és a tornatermi padlók felújítása, vizesblokk kialakítása és felújítása, részleges nyílászáró csere, tetőfelújítás és homlokzat festés, valamint új térburkolat.

A térségben hét iskola újul meg, így az itt tanuló diákok már modernebb környezetben folytathatják a tanulást.

A rendezvényen részt vett Markovicsné Demeter Edina megbízott tankerületi igazgató, valamint Ujlaki Istvánné, a Kazincbarcikai Tankerületi Központ gazdasági igazgatója, aki megköszönte mindazok munkáját, akik részt vettek az iskola felújításában. Az iskolában modernebb környezetben tanulhatnak tovább a diákok, ezzel is javítva továbbtanulási esélyeiket.

Az átadó ünnepség egy kerekasztal beszélgetéssel folytatódott, ahol Sándorné Gyurik Erika iskolaigazgatónak, az intézmény tanárainak és a felújítást végző építési vállalkozónak is lehetőségük nyílt elmondani a projekttel kapcsolatos észrevételeiket.

Vissza