HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
ajánló

VŐFÉLY KERESTETIK – ARNÓTON

2018. szeptember 25. (kedd) 08:57
 
A hagyományőrzés, a szokások felelevenítése jegyében szervez vőfélyversenyt a megyei általános- és középiskolások számára Arnót Község Önkormányzata a III. Megyei Lakodalmas Nap és az V. Vőfélytalálkozó keretében október 13-án.

A versenyt az általános iskola tornatermében tartják majd, és a jelentkezők három kategóriában indulhatnak: általános iskola alsó tagozat, általános iskola felső tagozat és középiskola.

Valamennyi versenyző három alkalommal lép színpadra: először a menyasszony-kikéréshez, vagy a fiatal pár búcsúztatáshoz, vagy az egyházi, vagy a polgári szertartáshoz kapcsolódó vőfélyverset kell előadni, maximum 3 percben. Ezután bármilyen ételhez, italhoz mondott vers következik, maximum 4 percben, végül az egyéb vőfélyi szereplésben való jártasságukat mutatják be az ifjak.

Az értékelést szakmai zsűri végzi, dr. Agócs Gergely népzenész, népzenekutató vezetésével. Bővebb információ és jelentkezési lap az önkormányzat honlapján – www.arnot.hu – érhető el. Nevezési határidő: október 10.

 

(fotó: lllusztráció, forrás: web)

Vissza