HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
aktuális

Kisorsolták a megyei- és nemzetiségi lista választási sorrendjét

2019. szeptember 11. (szerda) 10:47
 

Idén is sorsolással döntötték el, hogy a megyei- és nemzetiségi listákon melyik szervezet milyen sorrendben szerepeljen. Az esemény elején dr. Kovács János megyei főjegyző ismertette a 2019-es önkormányzati választások eddigi megyei előkészületeit. Elmondta azt is, hogy százhuszonhárom jegyző dolgozik, mint a helyi választási iroda vezetője, melynek feladata a választások függetlentörvényes lefolyásának biztosítása.

Ez után következett a sorsolás, ahol először a megyei lista szereplőinek a sorrendjét határozták meg. Ebben Bobkó Bálint és Bobkó Hanna segédkezett: a gyerekek az előre kikészített üveggömbökből húztak egy számot és egy szervezetet tartalmazó borítékot. A sorrend végül a következőképpen alakult: A listán első helyen majd a DK, második helyen pedig a Fidesz-KDNP szerepel. A harmadik a sorban a Jobbik, Mszp, Momentum és Mindenki Magyarországért Mozgalom, míg a lista alján a Mi Hazánk Mozgalom kapott helyet.

_MG_3513_WEB.jpg

Négy nemzetiség képviselői kerültek fel a listára, ezek közül azonban csak a roma és a ruszin nemzetiségek szerepelnek majd egynél több szervezettel. A sorrend kihúzását ebben az esetben is a gyerekekre bízták. A Roma Polgári Mozgalom B.-A.-Z. Megyei Szervezete szerepel majd legelől a roma nemzetiségi listán, míg második a Lungo Drom, harmadik a Fiatal Romák Országos Szövetsége, negyedik a PHRALIPE, ötödik a Nemzeti Roma Összefogás lesz a sorban.

_MG_3797_web.jpg

dr. Kovács János megyei főjegyző

A ruszin listán elsőként a Magyar Ruszonok/Rutének/Országos Szövetsége, alatta pedig RUKISÖSZ található majd.

Vissza