HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Jogerős, hogy tíz településen kell megismételni a szavazást vasárnap

2019. november 5. (kedd) 13:19
 

 Jogerőssé vált, hogy vasárnap tíz településen kell megismételni az önkormányzati választás szavazását - derül ki a Nemzeti Választási Iroda (NVI) hétfői adataiból. A helyi választási irodák a helyben szokásos módon tájékoztatják az érintett választópolgárokat erről.

Az adatok alapján valamennyi jogorvoslati eljárás lezárult az október 13-ai választás után, ennek nyomán kell tizenegy településen megismételt szavazást tartani. A Fejér megyei Sárkeresztúron már november 3-án lezajlott a megismételt szavazás (itt a területi és országos nemzetiségi szavazást kellett megismételni), a többi településen a voksolást november 10-én tartják.
    A Baranya megyei Komlón az 5. számú egyéni választókerület 13. szavazókörében a polgármester- és a képviselő-választást kell megismételni, Pettenden pedig a polgármester-választás mellett az egyéni listás szavazást és a települési nemzetiségi voksolást.
    A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Nyéstán újra polgármester-választás és az egyéni listás szavazás lesz november 10-én.
 Jász-Nagykun-Szolnok megyében Jászberényben a polgármester-választást kell megismételni mind a 21 szavazókörben.
    A Somogy megyei Kisberényben a polgármester- és az egyéni listás választást kell megismételni vasárnap, Taranyban az 1-es számú szavazókörben a polgármester-választást, Lengyeltótiban pedig a települési nemzetiségi szavazást.
    Tolna megyében, Szekszárdon a 2-es és a 8-as egyéni választókerületben kell megismételni négy szavazókörből háromban a képviselő-választás szavazását, Veszprém megyében Litéren az 1-es számú szavazókörben a polgármester-választást, a Zala megyei Várföldén pedig a polgármester- és egyéni listás szavazást.
    A megismételt szavazások a helyi önkormányzati választásban 30 125, a nemzetiségi választásban pedig 320 választópolgárt érintenek.
    A megismételt szavazásokon ugyanazok a jelöltek indulhatnak, akik a négy héttel ezelőtti voksoláson, kivéve természetesen azokat, akik időközben visszaléptek, mert őket "lehúzzák" a szavazólapokról.
    A választási névjegyzékekben is ugyanazok szerepelnek, kiegészülve azokkal, akik november 10-éig válnak nagykorúvá. Nincsenek a szavazóköri névjegyzékben azok, akik az október 13-i szavazás után létesítenek lakcímet a szavazókörben.
    Szavazni ezúttal is reggel 6 és este 7 óra között lehet, ugyanazokban a szavazókörökben, a személyazonosság és a lakcím igazolása után.

Vissza