HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Középpontban az egyházak

2020. február 18. (kedd) 22:45
 

Michael August Blume, címzetes érsek, szentszéki diplomata, magyarországi apostoli nuncius kedden Edelényben meglátogatta a görögkatolikus Miskolci Egyházmegye által fenntartott oktatási intézményeket, ahol többek közt találkozott Bánné dr. Gál Boglárkával, a megyei közgyűlés elnökével. Vizsolyban a Biblia reprint kiadásának a megjelentetését ünnepelték a református templomban, amelyen részt vett Schmitt Pál, korábbi köztársasági elnök és Szabó Gergely, a megyei közgyűlés alelnöke is.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés vezetése nagy jelentőséget tulajdonít a magyarországi történelmi egyházakkal történő kapcsolattartásnak, együttműködésnek. A közelmúltban találkoztak és kötetlen keretek közt tanácskoztak az egyházak helyi vezetőivel, képviselőivel, illetve rendszeresen részt vesznek egymás rendezvényein. Ennek szellemében látogatott az elnök Edelénybe, az alelnök pedig Vizsolyba.

_MG_6684.jpg

Michael August Blume hivatalos edelényi programja keretében előadást tartott a Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskolában, majd a Szent János Szakgimnáziumban megáldotta a város védőszentjének, Szent II. János Pál pának a születésnapja alkalmából előkészített kiállítást.

szg.jpg

A Biblia ünnepén (az első kiadás nyomtatását 1589-ben ezen a napon kezdték meg) a vizsolyi református templomban Schmitt Pál, korábbi köztársasági elnök mondott ünnepi köszöntőt, majd Pásztor Dániel püspökhelyettes hirdetett igét. További köszöntők és egy tudományos előadás is méltatta a Vizsolyi Bibliát és készítőit. A reprint kiadás bevételét jótékony célra fordítják.

Michael August Blume edelényi látogatásának képgalériája (fotók: Varga Tamás):

Vissza